Προσαρμόζονται στα περιοριστικά μέτρα οι Βρετανοί

Ορισμένα από τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν εφαρμοστεί στη Βρετανία θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες, δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής ιατρική αξιωματούχος της χώρας Δρ Τζένι Χάρις.

«Σαφώς δε θέλουμε ο κόσμος να αλλάξει τον τρόπο ζωής όπως υποχρεώνεται να κάνει για πολύ σωστούς λόγους. Ομοίως, δε θέλουμε να άρουμε αυτά τα μέτρα πιο γρήγορα από όσο πρέπει και να διαπιστώσουμε ότι έχουμε μετά μία απότομη έξαρση, που θα σημαίνει

ότι οι ενέργειές μας ήταν μάταιες» δήλωσε η Δρ Χάρις.

«Συνολικά αντιμετωπίζουμε ένα σενάριο μίας περιόδου άνω των έξι μηνών, αλλά όχι απαραίτητα με έναν αποκλεισμό αυτού του επιπέδου να ισχύει καθόλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα είμαστε πιθανότητα σε θέση να άρουμε ορισμένα από τα μέτρα καθώς θα προχωράμε και να διατηρούμε ένα πολύ ελεγχόμενο μοντέλο περιορισμών», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από χίλιοι πολίτες έχουν επικοινωνήσει με τους τοπικούς βουλευτές τους για να εκφράσουν την αγωνία τους για το γεγονός ότι οι εργοδότες τους τούς έχουν πει να συνεχίσουν να προσέχονται στο γραφείο ή στο κατάστημα όπου εργάζονται, αν και θεωρούν ότι δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των απασχολούμενων σε κρίσιμα επαγγέλματα.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μηχανικοί τηλεόρασης, εργαζόμενοι σε διάφορα γραφεία, τηλεφωνικά κέντρα και μεσιτικά γραφεία. Πολλοί εξ αυτών έχουν ζητήσει διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους από το Υπουργείο Επιχειρήσεων

Πάντως από το γραφείο του δημάρχου του Λονδίνου ανακοινώθηκε ότι το πρωί της Πέμπτης η κίνηση του επιβατικού κοινού στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου ήταν κατά 13% χαμηλότερη σε σχέση με το πρωί της Τετάρτης, όταν για δεύτερη ημέρα μετά από τους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις καταγράφηκαν σκηνές συνωστισμού.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η κίνηση έχει μειωθεί κατά 92%.

Εν τω μεταξύ, τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις ανά τη Βρετανία ανακοινώνουν πρόσθετα μέτρα για την επιβολή των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, όπως ξαφνικούς ελέγχους στους οδηγούς στο Γιόρκσιρ για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του λόγου μετακίνησής τους.

Επίσης τα βρετανικά σουπερμάρκετ επιβάλλουν πλέον περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που επιτρέπονται στα καταστήματά τους, ανάλογα με το εμβαδόν.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Daily Mail, ο 47χρονος ασθενής του κορωνοϊού που κατέληξε χθες χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα ήταν ένας τραπεζικός υπάλληλος από την Ουαλία, ο οποίος πέθανε τη νύχτα της Τρίτης όντας απομονωμένος στο σπίτι του, αφού έχει εμφανίσει συμπτώματα μόλις την Κυριακή.

Παρά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του είχε πει στους οικείους του ότι δεν ήθελε να καλέσει ασθενοφόρο για να μην επιβαρύνει περαιτέρω το δημόσιο σύστημα υγείας.

Επίσης έγινε γνωστό ότι μια 36χρονη μητέρα τριών παιδιών πέθανε στο σπίτι της αφού η υπηρεσία ασθενοφόρων της είχε πει ότι δε συνιστά προτεραιότητα παρά την εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων κορωνοϊού.
 

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα