Προσωπικό του Αναφοράς: «Του υποσχέθηκα ότι θα επιστρέψει σπίτι του» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι τέσσερεις πρώτες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς, είναι γεγονός. Ένα χρόνο μετά, οι ήρωες της πρώτης γραμμής στέκουν ακούραστοι ακόμη εκεί.Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν.

«Άνθρωπος σε κόμμα, εζήτησε μου η γυναίκα του να του μιλήσει. Άκουσα την που του έλεγε “υποσχέθηκες μου ότι ένα έρτεις πίσω μη με αφήσεις μόνη μου”», είπε η νοσηλευτική λειτουργός, Ελένη Ιωάννου.

«Περισσότερο οι απώλειες που είχαμε και το χειρότερο για εμάς είναι ότι αυτοί οι ασθενείς δεν μπορούσαν να δουν τους δικούς τους»,

ανέφερε ο ανώτερος νοσηλευτικός λειτουργός, Μάριος Πολυδώρου.

«Θυμάμαι ασθενή γύρω στα 65 χωρίς βεβαρημένο ιστορικό,  o άνθρωπος φαινόταν καλά, του έδωσα τις ελπίδες και του είπα υπόσχομαι σου θα πας σπίτι σου υγιής να δεις την οικογένεια σου. Ήρθα την επομένη και είπαν μου ήταν σοβαρά στη ΜΑΦ, ο άνθρωπος διασωληνώθηκε και απεβίωσε», περιέγραψε ο νοσηλευτικός λειτουργός, Θεόδουλος Θεοδούλου.

«Δεν ξεχνώ, το ότι μας μιλούσαν με τα μάτια και μας έλεγαν πεθαίνω κάνετε κάτι, και προσπαθούσαμε να κάνουμε χωρίς το στον ένα να τα καταφέρουμε και στον άλλο να μην τα καταφέρουμε», είπε ο ανώτερος νοσηλευτικός λειτουργός, Θεοχάρης Ιωάννου.

Σήμερα το Νοσοκομείο Αναφοράς βρίσκεται ξανά στα όριά του.

Όμως, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής παραμένουν ετοιμοπόλεμοι, να προσφέρουν για όσο ακόμη χρειαστεί τις υπηρεσίες τους, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Ένας θάνατος και 431 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων από rapid τεστ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα