Προσπάθεια για ρεκόρ Γκίνες στη Θεσσαλονίκη με ποντιακό χορό

Συντονισμό, συγκέντρωση και ποντιακή ψυχή για 15 λεπτά συνεχόμενα, θα απαιτηθεί από αυτούς που θα τολμήσουν, κινούμενοι στο ρυθμό του παραδοσιακού χορού Ομάλ, ν' αποτελέσουν έναν κρίκο στην ανθρώπινη αλυσίδα που αναμένεται ν΄ αγκαλιάσει απόψε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στόχος είναι μέσω αυτής της προσπάθειας η 81η ΔΕΘ να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη σε μήκος και αριθμό

συμμετεχόντων αλυσίδα χορευτών του Ομάλ.

Συμμετοχή στον Ομάλ θα μπορεί να έχει κάθε επισκέπτης της έκθεσης, μόνο με το εισιτήριο εισόδου, το οποίο είναι σήμερα 3 ευρώ. Ακόμη και όσοι δε γνωρίζουν τα βήματα του ποντιακού αυτού χορού, θα μπορούν να ακολουθούν τους συντονιστές, που θα είναι εγκατεστημένοι σε 36 σημεία έξω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες στον κύκλο θα καταγράφονται από κάμερα (επίγεια και εναέρια).

Στο πλαίσιο της αποψινής συναυλίας των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, «Μαζί με… ψυχή», που θα ξεκινήσει μετά τις 21.30, οι επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ θα μπορούν να συγκεντρώνονται, ώστε να συμμετάσχουν στον χορό. Συγκεκριμένες οδηγίες θα δοθούν μετά τη λήξη της συναυλίας.

Ο “Ομάλ”, ένας ομαδικός, κυκλικός χορός, που πήρε το όνομά του από τη λέξη "ομαλά", χορεύεται από άνδρες και γυναίκες που κρατιούνται χέρι - χέρι με οριζόντιους τους πήχεις και κατακόρυφους τους βραχίονες. Είναι μάλιστα τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, ώστε ο πήχης του ενός χορευτή σχεδόν ακουμπά τον πήχη του άλλου. "Ομάλ" στον Πόντο χόρευαν σε πολλές περιοχές, για αυτό και παρουσιάζεται με πολλές παραλλαγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα