Πρόστιμο σε επενδυτή από τον Δήμο Λευκωσίας-«Αυτό είναι το ευχαριστώ της ΚΔ»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πόλυς Κουρουσίδης Πρόεδρος Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων ο οποίος μίλησε για τα ακίνητα στην Κύπρο και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πολεοδομικές και οικοδομικές αιτήσεις.

«Το Τμήμα Πολεοδομίας λόγω της μεγάλης ανάπτυξης που υπάρχει στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια δεν έχει το προσωπικό για να εξυπηρετήσει τις πολλές αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 8-10 χιλιάδες που

είναι σε υπό εξέταση μόνο από τα Επαρχιακά γραφεία πολεοδομίας συν τα Δημαρχεία.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές όχι μόνο να καθυστερούν αλλά λόγω του ότι η προσφορά μονάδων δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη ζήτηση αυξάνονται και οι τιμές» ανέφερε ο κ. Κουρουσίδης.

«Όσα κίνητρα και να δώσει η Κυβέρνηση, όσα μέτρα και να πάρει η Εκτελεστική εξουσία για να μειώσει τις τιμές του ενοικίου αν δεν εξεταστούν οι πολεοδομικές αιτήσεις που είναι για 30 χιλιάδες μονάδες και να βγουν στην αγορά για να εξισορροπηθεί η ζήτηση με την προσφορά δεν θα μειωθούν οι τιμές. Στο Δημαρχείο Λευκωσίας λόγω των πολλών αιτήσεων είναι από 1-2 χρόνια για να πάρει κάποιος πολεοδομική και άδεια οικοδομής» είπε.

Στη συνέχεια και μιλώντας για ένα πρόσφατο περιστατικό ανέφερε ότι ο Δήμος Λευκωσίας εξέδωσε πρόστιμο ύψους 400 ευρώ σε επενδυτή.

«Επενδυτής που αγόρασε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο της Λευκωσίας επενδύοντας 5 εκατομμύρια περιμένει ακόμη δύο χρόνια για να πάρει πολεοδομική άδεια. Αντί για την πολεοδομική άδεια πήρε ένα κλητήριο για ποινικό αδίκημα επειδή διαφήμιζε πως θα προσφέρει προς ενοικίαση κάποια γραφεία και διαμερίσματα. Όταν με ρώτησε τι είναι αυτό του απάντησα το ευχαριστώ από την Κυπριακή Δημοκρατία. Πρέπει να λύσουμε την γραφειοκρατία».

Κλείνοντας ανέφερε ότι θα πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο των €400 για να μην εκθέσει τον Δήμο Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα