Πρόταση για εξαίρεση της κύριας κατοικίας από εκποιήσεις

Πρόταση για εξαίρεση της κύριας κατοικίας από τον νόμο των εκποιήσεων για κάποιο χρονικό διάστημα κατέθεσε στο Συμβούλιο Αρχηγών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση στο όλο θέμα.

Τη χρυσή τομή προσπαθεί να βρει η κυβέρνηση στο θέμα των εκποιήσεων, προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί και η διαδικασία αξιολόγησης από την Τρόϊκα και η Κύπρος να μπορέσει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Κατά

τη σύσκεψη αρχηγών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε μια προσπάθεια να πείσει τα κόμματα να μην προχωρήσουν σε νέα αναστολή του βασικού νόμου των εκποιήσεων, κατέθεσε πρόταση για εξαίρεση της κυρίας κατοικίας για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να ετοιμαστεί και να ψηφιστεί το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως θα μελετήσουν την πρόταση Αναστασιάδη, αλλά έριξαν την ίδια ώρα το μπαλάκι στην κυβέρνηση για τον χρόνο ψήφισης του πλαισίου αφερεγγυότητας.

Στο μεταξύ, τεχνοκράτες της Τρόϊκας έφθασαν στην Κύπρο και άρχισαν την ανασκόπηση των μέχρι στιγμής δεδομένων. Ως γνωστόν, οι επικεφαλής των διεθνών δανειστών έχουν διαμηνύσει πως δεν θα έρθουν στο νησί για την επόμενη αξιολόγηση αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα των εκποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα