Πρόταση Ηλιάδη για συμπόρευση δυνάμεων των υποστηρικτών της ΔΔΟ

Επιστολή-πρόσκληση για συνένωση των δυνάμεων που παραμένουν προσηλωμένες στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού γύρω από μία ενωτική υποψηφιότητα, η οποία θα δεσμευτεί από τώρα στη συγκρότηση μίας Κυβέρνησης ευρύτατης αποδοχής και συλλογικής ευθύνης, απηύθυνε την Πέμπτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, στο κτήριο της ΕΤΥΚ, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι έχει στείλει την εν λόγω

ανοικτή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, τον Πρόεδρο των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και τους συνυποψήφιους του, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και Χριστόδουλο Πρωτοπαπά. Σημείωσε ότι, την απέστειλε επίσης και προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Στόχος της επιστολής, όπως ανέφερε, είναι να καλέσει τις δυνάμεις που παραμένουν πιστά προσηλωμένες στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, όπως αντιδράσουν ενωμένες, μπροστά στον ορατό κίνδυνο να αναλάβει την εξουσία του τόπου το αντι-ομοσπονδιακό μέτωπο, ενώ κάνει λόγο για «παραμερισμό ακόμα και τώρα των μεμονωμένων υποψηφιοτήτων μας».

Ο κ. Ηλιάδης κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου παρουσίασε σειρά δράσεων που ανέλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα, με στόχο «την ανατροπή του δυσοίωνου, εκλογικού αποτελέσματος, όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις».

Είπε ότι όλοι όσοι πιστεύουν ότι η μόνη ασφαλής βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και ότι μόνο μέσω μίας τέτοιας λύσης «μπορούμε να αποτρέψουμε τον ορατό κίνδυνο διχοτόμησης της πατρίδας μας, βαδίζουμε προς τις εκλογές διασπασμένοι και κατατεμαχισμένοι».

Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι μπροστά σε αυτά τα δεδομένα «έχουμε έστω και τώρα ιστορικό χρέος και ευθύνη να αντιδράσουμε ενωμένοι» και γι’ αυτό σε αυτό το πνεύμα έχει συντάξει και αποστείλει προς όλα τα κόμματα και υποψήφιους που κινούνται σε αυτό το τόξο μία ύστατη ανοικτή επιστολή-πρόσκληση.

Ερωτηθείς για το εάν αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί σε συνεργασίες που θα μπορούσαν να γίνουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η Κυβέρνηση που θα προκύψει να είναι σε θέση να διαχειριστεί το εθνικό πρόβλημα, το οποίο παρά το ότι δεν καταγράφεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις ως θέμα που απασχολεί την κοινωνία, για τον κ. Ηλιάδη είναι υπαρξιακό πρόβλημα. «Η Κύπρος κινδυνεύει και το γνωρίζουμε όλοι αυτό και δεν είναι εποχή για φιλοδοξίες του ενός και του άλλου», είπε.

Σε ερώτηση για το εάν προτίθεται να αποχωρήσει από την κούρσα των προεδρικών εκλογών σε περίπτωση που εξασφαλίσει την δέσμευση για υλοποίηση των προτάσεων και του οράματός του, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει νοουμένου ότι επιτυγχάνεται αυτού του είδους η συνεργασία που οδηγεί σε νίκη στις προεδρικές εκλογές.

Μιλώντας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι έχει γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός με τη συγκρότηση της Αρχής κατά της διαφθοράς και γνωρίζοντας τους ανθρώπους που κλήθηκαν να υπηρετήσουν αυτή την επιτροπή «έχω την ελπίδα και την προσδοκία ότι θα ανταποκριθούν οπωσδήποτε στην ψηλή αποστολή που τους έχει ανατεθεί».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό δεν αρκεί και είπε ότι για να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, πρέπει οι άνθρωποι που θα κληθούν να υπηρετήσουν τα κοινά να μην έχουν στόχο ούτε τον πλουτισμό ούτε την άσκηση της εξουσίας χάριν της εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα