Πρωταθλητές με Μπενφίκα οι Μήτρογλου και Σάμαρης

H Μπενφίκα επικράτησε εύκολα με 4-1 της Νασιονάλ και στέφθηκε πρωταθλήτρια για 3η σερί χρονιά και συνολικά 35η στην ιστορία της. Δεύτερο πρωτάθλημα με τους "Αετούς της Λισαβόνας" για τον Ανδρέα Σάμαρη, παρθενικό για τον Κώστα Μήτρογλου

Την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος στην ιστορία της πανηγυρίζει η Μπενφίκα των Κώστα Μήτρογλου και Ανδρέα Σάμαρη. Οι "Αετοί της Λισαβόνας" επιβλήθηκαν με 4-1 της Νασιονάλ Μαδέιρα στο "Ντα Λουζ" και στέφθηκαν πρωταθλητές για τρίτη σερί χρονιά, αφήνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας

την Σπόρτινγκ, η οποία επικράτησε με 4-0 εκτός έδρας της Μπράγκα.

O Έλληνας επιθετικός ξεκίνησε βασικός, ενώ ο Σάμαρης πέρασε ως αλλαγή κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 23ο λεπτό ο Νικολά Γκαϊτάν άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 39' ο... συνήθης ύποπτος Ζονάς με το 32ο γκολ του στο εφετινό πρωτάθλημα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Στο δεύτερο ο Μήτρογλου έφθασε μία "ανάσα" το γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκοτάρντι. Βέβαια, στη συνέχεια της φάσης ο Γκαϊτάν, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, διαμόρφωσε το 3-0. Λίγο πριν το τέλος, ο Πίτσι έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης των Πορτογάλων. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 4-1 στις καθυστερήσεις.

Μπενφίκα: Έντερσον (81' Πάουλο Λόπες), Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λίντελεφ, Γκριμάλντο, Φέισα (52' Σάμαρης), Τάλισκα, Γκαϊτάν, Πίτσι, Ζονάς, Μήτρογλου (73' Ραούλ Χιμένες).

Νασιονάλ: Γκοτάρντι, Άλαν, Φοφανά (62' Ρικάρντο Γκόμεζ), Κάμπος, Κορέια, Ζοάο Αουρέλιο, Σαντάνα, Λουίς Αουρέλιο (28' Βίτι), Μάουρο (46' Ζότα), Τικίνιο, Σαλβαδόρ Άγκρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα