Προτεσταντικές «προφητείες» για τα γερμανικά στρατεύματα στην Κύπρο

Στο επίκεντρο της προφητολογίας προτεσταντικής αίρεσης, στα πλαίσια ευρύτερης «θεολογικής» σύγκρουσής της με τους Καθολικούς, βρέθηκε η Κύπρος και οι εξαιρετικές στρατιωτικές της σχέσεις με την Γερμανία. Οι τελευταίες επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα με την συνάντηση των δύο ΥΠΑΜ και την κυπρογερμανική άσκηση έρευνας και διάσωσης.

Η Γερμανία χρησιμοποιεί την Κύπρο για να δημιουργήσει μια «ευρωπαϊκή δύναμη που θα ενώσει τα έθνη και τους λαούς

της σε μια αντιδημοκρατική, τυραννική αυτοκρατορία, κυριαρχούμενη από τον Καθολικισμό». Πιο συγκεκριμένα, περιοδικό μεγάλης εμβέλειας με παγκόσμια επιρροή στους αιρετικούς αυτούς κύκλους, γράφει πως το νησί βγαίνει από την αγγλοαμερικανική επιρροή και μπαίνει στην γερμανική και πως κρύβονται άλλα «μεταφυσικά» συμφέροντα πίσω από την παρουσία της Γερμανίας στην UNIFIL. Όλα αυτά συντελούνται, σύμφωνα με τους συντάκτες, στο πλαίσιο αναβίωσης της «Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας» υπό τον μανδύα της ΕΕ, ως ένα στάδιο της «Αποκάλυψης».

Τα πιο πάνω περιλαμβάνονται σε χθεσινό άρθρο του γερμανικής καταγωγής Josué Michels, στην εφημερίδα «The Trumpet». 

Το κείμενο αναφέρει πως πίσω από τη 13ετή παρουσία των γερμανικών στρατευμάτων της UNIFIL (της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο) στην Κύπρο κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, μεταφυσικές. «Ο κόσμος γενικά, ακόμα και ο γερμανικός λαός, πολύ λίγα γνωρίζει για αυτή τη στρατιωτική αποστολή. Γι’ αυτόν το λόγο, η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Annegret Kramp-Karrenbauer επισκέφθηκε αυτά τα στρατεύματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ως ειδικό σημάδι της ειρήνης, η Kramp-Karrenbauer έφερε το λεγόμενο "φως της ειρήνης" μαζί της, που το μετέφερε αναμμένο από το Βερολίνο στη Λάρνακα της Κύπρου».

«Το φως της ειρήνης, το οποίο άναψε στην Βηθλεέμ στα τέλη Νοεμβρίου, μεταφέρεται σε όλον τον κόσμο υπό το σύνθημα "Κουράγιο για την Ειρήνη". Τιμά την αποστολή του χριστουγεννιάτικου μηνύματος "Ειρήνη στη Γη". Στην Κύπρο, η Kramp-Karrenbauer παρουσίασε το φως της ειρήνης στον Γερμανό στρατιωτικό πάστορα».

Ο Michels γράφει πως «για να καταλάβουμε το βαθύ νόημα» πίσω από το «φως της ειρήνης», πρέπει να κατανοήσουμε τη γερμανική στρατιωτική αποστολή στην Κύπρο.

Μεταφέρει τις δηλώσεις της γερμανίδας ΥΠΑΜ που είπε πως «η UNIFIL είναι μια άγκυρα σταθερότητας σε αυτή την προβληματική περιοχή» και πως «θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Λίβανο και να βοηθούμε στην σταθεροποίησή του».

Η UNIFIL δημιουργήθηκε τον Μάρτιο 1978 για να συνδράμει στην ειρήνευση της περιοχής μετά τη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου, και ενισχύθηκε μετά τον πόλεμο μεταξύ Χεζμπολλάχ–Ισραήλ το 2006. Η Bundeswehr, όπως ονομάζεται ο γερμανικός στρατός, στηρίζει τον Λίβανο για την ασφάλεια των ακτών του και την πρόληψη του λαθρεμπορίου όπλων. Η εντολή της γερμανικής ομοσπονδιακής βουλής επιτρέπει την ανάπτυξη 300 στρατιωτών.

Η UNIFIL, επίσης, επηρεάστηκε από αυτή την ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων τους που παρατίθενται στο άρθρο, αφού «υπάρχει μια βίαιη διαμάχη σχετικά με την εκμετάλλευσή τους. Τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η Τουρκία, διεκδικούν την περιοχή».

Ο Michels γράφει πως «η Γερμανία έχει πλήρη επίγνωση ότι διάφορα έθνη ενδιαφέρονται για τον έλεγχο της Κύπρου».

Ο αρχισυντάκτης του «The Trumpet», Gerald Flurry, εξηγεί πως «η Ρωσία έχει έντονο ενδιαφέρον για τη Συρία, η οποία θα έκανε την Κύπρο μια χρήσιμη βάση». Αυτά τα αναφέρει σε άλλο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ίδιο περιοδικό, με τίτλο «Γιατί η Γερμανία κατέκτησε την Κύπρο».

Ο Gerald Flurry είναι ο Γενικός Πάστορας της Philadelphia Church of God. Το περιοδικό «The Trumpet» είναι το εκφραστικό όργανο της «εκκλησίας», την οποία ίδρυσε ο Herbert W. Armstrong, που ήταν επίσης ιδρυτής της «Worldwide Church of God» (WCG). Μέσω αυτής, από το 1968, όπως ισχυριζόταν, είχε «προσωπικές ακροάσεις με βασιλιάδες, πρίγκιπες, προέδρους, πρωθυπουργούς, αυτοκράτορες, δημάρχους, δικαστές, βουλευτές και άλλους κυβερνητικούς, κοινωνικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, και έγινε γνωστός ως "πρέσβης παγκόσμιας ειρήνης άνευ χαρτοφυλακίου"». Ένας από αυτούς τους ηγέτες, ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Λαδάς, που κάλεσε τον Armstrong στην Κύπρο. Ο τελευταίος είπε, σύμφωνα πάντα με τον Flurry, ότι «προφήτευσε» στον Λαδά την επικείμενη γερμανική επιρροή στην Κύπρο.

Ο Flurry γράφει πως «οι βάσεις της Βρετανίας στην Κύπρο ήταν ανεκτίμητες για την Αμερική καθώς διεξήγαγε πολέμους στην Μέση Ανατολή. Η Τουρκία εισέβαλε στην βόρεια Κύπρο το 1974 και πιο πρόσφατα προσπάθησε να αξιοποιήσει αυτήν την παρουσία για να αποκτήσει τον έλεγχο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη θάλασσα γύρω από το νησί».

Όμως, όπως εξήγησε ο κ. Flurry, «η Γερμανία εργάστηκε μέσα από την ΕΕ για να εξασφαλίσει ότι κυριαρχεί στην Κύπρο».

Μετά την είσοδο στην ΕΕ και την υιοθέτηση του ευρώ, συνεχίζει το άρθρο, η Κύπρος προσδέθηκε στο άρμα της γερμανικής οικονομίας. Με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, η Γερμανία θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Ο έλεγχος του βορρά από την Τουρκία και οι απαιτήσεις της επί των πετρελαίων και φυσικού αερίου «θα οδηγήσει την Κύπρο ακόμη περισσότερο σε γερμανικά χέρια». 

Το άρθρο προσθέτει πως με την απουσία ΗΠΑ-Βρετανίας, «Γερμανία και Ιταλία θα μπορούν να αυξήσουν πολύ την δύναμή τους στην περιοχή». Μάλιστα, το Brexit, «δίνει στην Γερμανία την ευκαιρία να καταλάβει τις βρετανικές βάσεις». 

Ο Flurry θεωρεί πως άλλοι αναλυτές βλέπουν καθαρά τα ρωσικά και τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή, «αλλά λίγοι καταλαβαίνουν πως η Γερμανία στοχεύει να ελέγξει το νησί».

«Κοιτάξετε έναν χάρτη και μπορείτε να δείτε ότι είναι μια γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Είναι δίπλα από την Ιερουσαλήμ, δίπλα από τη Ρώμη, και δίπλα από το Βερολίνο. Κατανοώντας την εγγύτητά της σε αυτές τις σημαντικές πόλεις και στρατηγικές περιοχές, ξεκινάς να καταλαβαίνεις γιατί η Κύπρος έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο στην ιστορία».

Ο Πάστορας συνεχίζει συνδέοντας τη σύγχρονη ιστορία με το παρελθόν: «Κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών, όταν οι Ευρωπαίοι πολεμιστές κατέβηκαν στις ακτές του Ισραήλ και του Λιβάνου, εμπιστεύτηκαν κατά καιρούς την Κύπρο ως βάση».

«Αυτή είναι μια εξαιρετική γνώση, νοουμένου ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί τα στρατεύματά της στην Κύπρο, δήθεν για την "επιτήρηση της ειρήνης" μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Για αιώνες, η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επεδίωξε να πάρει τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ δια της βίας και μερικές φορές χρησιμοποίησε την Κύπρο για να ξεκινήσει αυτές τις σταυροφορίες. Η Καθολική Εκκλησία και η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υποσχέθηκαν ειρήνη αλλά απέτυχαν να την φέρουν».

«Τοποθετώντας στρατιώτες στο νησί, η Γερμανία στέλνει στον κόσμο ένα δυσοίωνο χριστουγεννιάτικο μήνυμα. Το μήνυμα είναι και πάλι για την ειρήνη – αλλά αυτό δεν είναι η αλήθεια».

Στο άρθρο λέει, μέσα από μια δική του ανάλυση της Βίβλου, πως «στο όνομα της ειρήνης και της θρησκείας, η Γερμανία θα ηγηθεί μιας ακόμη σταυροφορίας για να αποκτήσει τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ», την οποία η Ευρώπη έχει στο στόχαστρο εδώ και αιώνες, και αυτό «αφού κατακτήσει το ριζοσπαστικό Ισλάμ». Η Βίβλος, σύμφωνα με την αιρετική ανάλυση, «δείχνει πως η Γερμανία θα εισέλθει ειρηνικά στην Ιερουσαλήμ, ίσως ως ειρηνευτική δύναμη».

Το άρθρο του Flurry καταλήγει λέγοντας πως η Γερμανία προετοιμάζει το έδαφος για μια μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση από αυτήν που έχει τώρα και πως προβλέπεται ότι θα αυξηθεί η παρουσία της στην Κύπρο. «Στην εκπλήρωση αυτής της προφητείας, η Κύπρος θα μπορούσε να παίξει και πάλι έναν κρίσιμο ρόλο. Η Κύπρος βαθμιαία τραβιέται στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας και τα γερμανικά στρατεύματα στο νησί εργάζονται για χρόνια για την απόκτηση στρατηγικής εικόνας στην περιοχή της κρίσης».

Η ίδια «εκκλησία» έχει δημοσιεύσει το βιβλίο «The Holy Roman Empire in Prophecy» στο οποίο ισχυρίζεται πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες στοχεύουν στη συνένωση της κατακερματισμένης ηπείρου με σκοπό την αναβίωση της κληρονομιάς αυτής της «ασυνήθιστης σύνθεσης εκκλησίας–κράτους». Ο συγγραφέας της θεωρεί πως «η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία δεν είναι ένα λείψανο της ιστορίας» αλλά «πρόκειται να παίξει κεντρικό ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις».

Το περιοδικό χρησιμοποιεί ένα «μοντέλο ακριβούς πρόβλεψης» προτεσταντικής προφητολογίας, μια μέθοδο που ανέπτυξε ο Herbert W. Armstrong το 1984 στο περιοδικό «Plain Truth». Το περιοδικό «The Trumpet» συνεχίζει αυτήν την παράδοση. Η WCG μετονομάστηκε το 2009 σε «Grace Communion International». Η «θεολογική» παράδοση του Armstrong έχει χαρακτηριστεί ως «Αρμστρονγιανισμός» και περιγράφεται ως μείγμα Αντβεντιστών της 7 Ημέρας, Ιεχωβάδων και Μορμόνων. Μετά τον θάνατό του, πολλοί ακόλουθοί του διαφοροποιήθηκαν, τοποθετώντας την GCI πιο κοντά στις κυρίαρχες τάσεις των ευαγγελικών.

Ανεξαρτήτως των δοξασιών των συντακτών, η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να αναπτύσσει τις εξαιρετικές της σχέσης με την Γερμανία. Η Γερμανίδα ΥΠΑΜ, σε πρόσφατη συνάντησή της με τον Κύπριο ομόλογό της Σάββα Αγγελίδη, εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο και συζητήθηκε η συνεργασία Κύπρου – Γερμανίας στο πλαίσιο των κοινών προγραμμάτων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) όπου συμμετέχουν οι δύο χώρες με ιδιαίτερη βαρύτητα στα προγράμματα «Network of logistic Hubs in Europe and support to Operations» και «Military Mobility».

Keywords
Τυχαία Θέματα