Ψάχνει το «κόλπο γκρόσο» με τον «δολοφόνο» Κάιλ Γκάι!

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή "Magic Euroleague" ο Παναθηναϊκός πάει για το κόλπο-γκρόσο με τον μπόμπερ Κάιλ Γκάι.

Ως γνωστόν, ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ ήρθε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022 για λογαριασμό της Μπανταλόνα και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στην ισπανική λίγκα και το Eurocup τον έβαλαν στα... ραντάρ ομάδων της Euroleague.

Το όνομά του βρέθηκε ψηλά στην λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης, η Βίρτους Μπολόνια ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, αλλά η Βαλένθια κατάφερε να προχωρήσει την υπόθεση και να φτάσει σε αρχική συμφωνία με τον πρωταθλητή του NCAA το 2019 με το Virginia.

Όμως, η μετακίνησή του στις «νυχτερίδες» δεν ολοκληρώθηκε, καθώς η Μπανταλόνα, που διατηρούσε τα δικαιώματά του εντός Ισπανίας, ισοφάρισε αργά το βράδυ της Τετάρτης (12/7) την προσφορά της Βαλένθια και διατήρησε στο ρόστερ της τον ποιοτικό σκόρερ. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, προσπαθεί να τα βρει με την Μπανταλόνα και την πλευρά του αθλητή με στόχο να ολοκληρώσει άλλη μία σημαντική κίνηση.

Όπως αναφέρθηκε στην "Magic Euroleague" της Πέμπτης, με απόλυτη μυστικότητα οι «πράσινοι» κινήθηκαν στην αγορά τις τελευταίες ώρες και διαπραγματεύτηκαν με την ισπανική ομάδα και τον Αμερικανό «μπόμπερ», που στα πλέι οφ της ACB απέκλεισε την Μπασκόνια με 9 τρίποντα σε ένα ματς και έκανε μια μυθική εμφάνιση στη συνέχεια στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης (30π. με 8/13 τρίποντα κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης).

Ο Γκάι, που είχε 11,8 πόντους στο Eurocup, ενδέχεται να έρθει στο «τριφύλλι» και να μπει στο ρόστερ του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος είχε «κυκλώσει» εξ αρχής το όνομα του ποιοτικού σουτέρ. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, για τον Παναθηναϊκό ένας -ακόμα- παίκτης με απειλή πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και εύκολο σκορ θα είναι πολυτέλεια και δη με ρόλο πίσω από τους Κώστα Σλούκα - Λούκα Βιλντόζα. Ουσιαστικά, με τις προσθήκες των Τζέριαν Γκραντ και Κάιλ Γκάι, εφόσον η δεύτερη ολοκληρωθεί, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο τους «κοντούς» της second unit του και ψάχνει έναν ακόμα γκαρντ.

Ο ύψους 1,85μ. «μπόμπερ» χαρακτηρίστηκε στην Ισπανία ως «ο νέος Τζέισι Κάρολ» και η περίπτωσή του ξεχώρισε στην λίστα του Αταμάν. Άλλωστε, όπως έχει επισημανθεί ουκ ολίγες φορές, ο Τούρκος προπονητής θέλει σουτ με υψηλά ποσοστά από όλες τις θέσεις. Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του Γκάι, πρόκειται για έναν παίκτη που φεύγει με ταχύτητα πίσω από τα screen, εκτελεί χωρίς καν να... βλέπει το καλάθι, δεν θέλει συνέχεια την μπάλα στα χέρια του και μπορεί να παίξει off-ball, ενώ είναι σε θέση και να αλλάξει τον ρυθμό σε ένα ματς. Στην μέρα του δεν υπάρχει άμυνα που να τον σταματάει και η παρουσία του στο παρκέ αναγκάζει την αντίπαλη άμυνα να έχει έναν παίκτη... κολλημένο πάνω του. Έτσι, ο Αταμάν τον είχε επιλέξει, καθώς βλέπει σε εκείνον έναν παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί σε έναν "killer" επιπέδου Ροντρίγκ Μπομπουά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Αμερικανός, που έχει εμπειρίες και από το ΝΒΑ (Σακραμέντο Κινγκς και Μαϊάμι Χιτ), σούταρε με ποσοστά άνω του 40% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου στα κολεγιακά του χρόνια, ενώ στην Μπανταλόνα είχε 34,7% έξω από τα 6,75μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα