Ψευτιά και διπλοπροσωπία τα δύο κράτη, λέει ο Ακιντζί

Με το σχόλιο ότι ο Μουσταφά Ακιντζί λέει τώρα αυτά που δεν μπορούσε να πει όταν ήταν «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, αλλά οι «βουλευτές» ακόμα να τα πουν, η εφημερίδα Αβρούπα παραπέμπει σήμερα στις δηλώσεις που έκανε ο τέως ηγέτης των Τ/κ σε διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας Χαβαντίς. Οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα Χαβαντίς χθες, όπως και στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Μουσταφά Ακιντζί κατήγγειλε ότι «μεγάλη ψευτιά και διπλοπροσωπία» και ότι στην Τουρκία «δεν μπορώ να πω

ότι υπάρχει δημοκρατία. Υπάρχει το καθεστώς του ενός ανδρός (μονοκρατορία)».

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι από τη μια η Τουρκία ετοιμάζεται για την Γενεύη, αλλά πριν 5 μήνες παρενέβη στις «προεδρικές εκλογές» και στο συνέδριο του ΚΕΕ, αλλά λέει στην διεθνή κοινότητα ότι το ψευδοκράτος είναι κυρίαρχο και τους ζητεί να το αποδεχθούν. «Και ο Ερντογάν δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων».

Επεμβαίνοντας στη βούληση των Τουρκοκυπρίων, η κυβέρνηση του ΑΚΡ και ο Πρόεδρος Έρντογαν έθεσαν σε εφαρμογή ένα άλλο σχέδιο στην Κύπρο, ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει ένα πρόγραμμα μετατροπής σε επαρχία χωρίς όνομα. Αυτό θα μετατραπεί σε προσάρτηση με όνομα όταν η συγκυρία είναι κατάλληλη».

O κ. Ακιντζί σημείωσε ότι το ΑΚΡ έχει κάνει και παράρτημα στα κατεχόμενα «και αυτή η υπόθεση θα εξελιχθεί προς έναν άλλο δρόμο. Αυτή η πορεία δεν είναι πορεία και δεν την αξίζουν οι Τουρκοκύπριοι».

Πιστεύει, επανέλαβε, ότι η δήλωση για ανεξάρτητο, χωριστό κράτος είναι μια ενδιάμεση στάση. «Αυτή η δήλωση τέθηκε επί τάπητος για να μην υπάρξει συμφωνία στη Γενεύη. Ο Ερντογάν ήρθε σε αυτή την κατάσταση μετά το Κραν Μοντανά. Ο υπεύθυνος για την αποτυχία εκεί είναι ο Αναστασιάδης. Αυτό είναι αλήθεια. Η διοίκηση στην Τουρκία τώρα βρίσκεται σε ένα εντελώς διαφορετικό σημείο. Κανείς δεν υποστηρίζει την άποψη ‘δύο χωριστά αναγνωρισμένα κράτη’. Αυτή είναι η μη επιθυμία για λύση και η επιθυμία για άλλα πράγματα».

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι δεν μπορούν να έχουν πρόβλημα με τους ανθρώπους που ήρθαν στα κατεχόμενα  από την Τουρκία πριν 40 χρόνια και θεωρούν πατρίδα τους την Κύπρο. «Αυτό που είπα είναι ότι μέσω αυτών των ανθρώπων υπάρχουν πιέσεις για επιβολή των κομματικών τους απόψεων εδώ, για επιβολή του τρόπου ζωής τους. Και υπάρχει η πολιτική μεταφοράς πληθυσμού, συνεχίζεται, αυξήθηκε όσο μπορεί και θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τότε υπάρχει μια διοίκηση, η οποία θέλει να αλλάξει την πολιτική δομή του μέρους αυτού και αυτό είναι λάθος. Πρέπει όλοι να αναφέρουν αυτό το λάθος. Ύστερα θα δαγκώνουμε το ένα μας δάχτυλο και θα μας πονούν και τα δέκα».

Ο κ. Ακιντζί σημείωσε επίσης «βλέπετε καλύτερα από εμένα την κατάσταση της Τουρκίας. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει δημοκρατία. Μετατράπηκε σε καθεστώς του ενός ανδρός».

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος σε Μόρτον: Ο διάλογος για λύση να μην εκφεύγει παραμέτρων ΟΗΕ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα