Ψηφίζει νέο Διοικητικό Συμβούλιο η ΟΛΤΕΚ-Αλλάζει ηγεσία η ΟΕΛΜΕΚ

Πολύ σημαντική η σημερινή μέρα για τις οργανώσεις των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΕΛΜΕΚ) και της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ).

Τα 550 μέλη της ΟΛΤΕΚ, καλούνται σήμερα από τις 7:30 το πρωί, να επιλέξουν το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης, σε κάλπες που θα στηθούν σε συγκεκριμένες Τεχνικές Σχολές σε όλες τις επαρχίες.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, πέραν του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνεται ταυτόχρονη ψηφοφορία και για την επιλογή των μελών

των Επαρχιακών Γραφείων της Οργάνωσης.

Οι τέσσερις συνδυασμοί για την επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, αφορούν τις παρατάξεις «Αλλαγή-ΟΛΤΕΚ», «Ανεξάρτητη Κίνηση Π.Α.Σ.Κ.-Συνεργαζόμενοι», «Δημοκρατική Κίνηση (ΔΗ.ΚΙ.)» και «Προοδευτική» ενώ μια θέση στο 11μελές Κεντρικό Συμβούλιο διεκδικούν εκ νέου ο εν ενεργεία πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Λένος Λοΐζου, ο Αντιπρόεδρος Αντρέας Κλεάνθους, ο γενικός ταμίας και γενικός γραμματέας της ΕΔΕΚ Μιχάλης Τερέπεης και ο γενικός οργανωτικός Αντρέας Λεοντής.

Αλλάζει ηγεσία η ΟΕΛΜΕΚ, αποφασίζει για τα τετράμηνα

Από την άλλη η ΟΕΛΜΕΚ, προχωρεί σε μια από τις σημαντικότερες για την οργάνωση Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, η οποία θα αρχίσει στις 9:30 το πρωί, κατά την οποία θα συζητηθούν σοβαρά ζητήματα αλλά και θα γίνει επίσημη παραίτηση των σημαντικών στελεχών της οργάνωσης, του προέδρου της, Γιάννου Σωκράτους και του γραμματέα, Μάριου Κανικλίδη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και το φλέγον ζήτημα των εξετάσεων ανά τετράμηνα, με την οργάνωση να καταθέτει ψήφισμα χωρίς να αποκλείει νέα μέτρα εκτός από την πρόσφατη αποχή μελών της από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την Αξιολόγηση του μαθητή.
Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι μετά την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη θα διευθετηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των τετραμήνων.

Όσον αφορά τη διαδοχή των δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ, υπενθυμίζεται πως  όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο του sigmalive, η ηγεσία θα προχωρήσει σε αλλαγές λόγω της γνωστής συνεργασίας ανάμεσα στις κινήσεις Προοδευτική, ΔΗ.ΚΙ και Νέα Πνοή, οι οποίες συμφώνησαν μεταξύ τους όπως κατά τα δύο πρώτα χρόνια μετά τις επίσημες εκλογές, πρόεδρος της οργάνωσης να είναι μέλος της Προοδευτικής και τα επόμενα δύο χρόνια τη θέση να έχει μέλος της ΔΗ.ΚΙ, όπως και να ισχύσει το αντίθετο για τη θέση του γραμματέα της οργάνωσης.

Σημειώνεται πως σήμερα στις 9:00 το πρωί συνέρχεται και η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των 100 Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωση ΠΟΕΔ,  όπου θα γίνει απολογισμός της δράσης της.

Keywords
Τυχαία Θέματα