ΠτΔ: Να μην μας καταλάβει παραλυτικός φόβος στο Κυπριακό

Να εργαστούμε ώστε οι ανησυχίες που υπάρχουν για το Κυπριακό να ξεπεραστούν και να μην μας καταλάβει ο παραλυτικός φόβος με αποτέλεσμα να μείνουμε αδρανείς για να εδραιωθεί η κατοχή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δοξολογίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε

ότι «η σημερινή ημέρα είναι μέρα απόδοσης τιμής σε εκείνους που μας κάνουν περήφανους και μέρα προβληματισμού για τα όσα θα πρέπει να πράξουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την ελευθερία ολόκληρης της πατρίδας μας», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα που πρέπει να φρονηματίσει όλους. Με ποιαν έννοια; ότι οσάκις ο Ελληνισμός ήταν ενωμένος είχε τη δυνατότητα να επιτύχει ανάλογες με τη νίκη, αλλά και τη δόξα που απονέμεται στο έθνος στις 28 του Οκτώβρη 1940», είπε ο Πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι είναι μια μέρα απόδοσης τιμής σε εκείνους που μας κάνουν περήφανους. Αλλά και μια μέρα προβληματισμού για τα όσα θα πρέπει να πράξουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε την ελευθερία ολόκληρης της πατρίδας μας. Είμεθα υπό κατοχή και αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανένας να την παραγνωρίσει. Όσοι ζούμε σε ένα μέρος της πατρίδας μας ελεύθεροι θα πρέπει μέσα από τους αγώνες μας να επιτύχουμε την επανένωση, αλλά και την απαλλαγή του τόπου από την κατοχή. Αυτό είναι το χρέος μας», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις ανησυχίες που εκφράζονται κατά καιρούς από κόμματα, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν έχω πρόθεση να σχολιάσω ανησυχίες που εκφράζονται από οποιονδήποτε. Είναι απόλυτα σεβαστές. Το θέμα είναι να εργαστούμε κατά τρόπο που να ξεπεραστούν ή να μη δικαιολογούνται. Και αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι πολλές των ανησυχιών δεν έχουν έδαφος και δεν δικαιολογούνται. Αλλά θέλω να πω ακόμα κάτι. Δεν μπορεί επειδή ανησυχούμε για κάτι να μας καταλάβει ο παραλυτικός φόβος και να μείνουμε αδρανείς για να εδραιωθεί η κατοχή».

Ερωτηθείς αν έχει κλειδώσει η ομάδα που θα τον συνοδεύει στην Ελβετία, ο Πρόεδρος είπε ότι γίνονται οι προετοιμασίες, για τους εμπειρογνώμονες και τους νομικούς σύμβουλους που θα τον συνοδεύουν.

Σε ερώτηση τι να αναμένεται από το Εθνικό Συμβούλιο της Κυριακής, ο Πρόεδρος είπε ότι «εκείνοι αναμένουν την ενημέρωση και εγώ βεβαίως την υποστήριξη».
Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το χαιρετισμό της μαθητικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έξω από το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα