ΠτΒ: Γιατί επιμένει στη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου και η «πρόσκληση» Ερντογάν

Τους λόγους για τους οποίους επιμένει στην διεξαγωγή Εθνικού Συμβουλίου εξηγεί στην συνέντευξη που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες, στο euronews, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές που είχε στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η κα Δημητρίου υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρχει ενημέρωση για όλες τις

«επείγουσες, σύνθετες, πολύπλοκες πολιτικές εξελίξεις», που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αποκαλύπτει τι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά μάλιστα μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα και την συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

Αναφέρεται επίσης και στις προτάσεις τις για την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο προκαλεί σοβαρές ανησυχίες στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης: Φυσικά θα επισκεφθώ τον Ερντογάν, αν προσκληθώ

Το αίτημα για σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο

Φαίη Δουλγκέρη, euronews: Κυρία Δημητρίου, έχει γίνει πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες στην Λευκωσία σχετικά με το αίτημά σας για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο ήρθε μετά από πληροφορίες για υποτιθέμενη πρόσκληση Ερντογάν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να συναντηθούν. Ποιες είναι αυτές οι πληροφορίες που σας οδήγησαν στο να κάνετε επανειλημμένα, από ό,τι καταλαβαίνω, αιτήματα για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου αυτή την στιγμή;

Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και όντως θεωρούμε ότι όλα αυτά τα οποία εκτυλίσσονται, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, αλλά και τις προσπάθειες του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας για εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή μας, είναι επείγουσες, σύνθετες, πολύπλοκες πολιτικές εξελίξεις που το αρμόδιο θεσμοθετημένο όργανο, όπως είναι το Εθνικό Συμβούλιο, θα πρέπει να τύχει επαρκούς πληροφόρησης για όλες τις κινήσεις που συμβαίνουν από πλευράς, είτε του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε και επισήμως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και για αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα. Είναι γι'αυτό το λόγο που και τώρα, στο πλαίσιο επίσκεψής μου στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είχα συνάντηση και με τον φίλο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Είδαμε τον απόηχο της επίσκεψης του κυρίου Ερντογάν και της μεταξύ τους συνάντησης και ακριβώς θα πρέπει ως κοινή προμετωπίδα Ελλάδα και Κύπρος να συντονίσουμε ενέργειες για όλα αυτά που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Φαίη Δουλγκέρη, euronews: Ήθελα πρώτα να σας ρωτήσω για να το ξεκαθαρίσουμε: Ζητάτε λοιπόν σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου σε σχέση με την συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Ελλάδα, ή σε σχέση με πληροφορίες που ενδεχομένως έχετε εσείς για πρόσκληση Ερντογάν στην Άγκυρα. Ποιo από τα δύο;

Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες, άρα είναι όλα αυτά μαζί και όλα όσα επισυμβαίνουν επί του εδάφους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Είδατε τι συντελέστηκε και στην Πύλα και πανομοιοτύπως και στην περιοχή του Αγίου Δομετίου. Άρα, βλέπουμε μια σκοπιμότητα δεδομένη από πλευράς της Τουρκίας όσον αφορά την παρέμβασή τους και αλλαγή του status quo, όσον αφορά την πράσινη γραμμή. Και είναι για αυτό τον λόγο που θα πρέπει να συντονιστούν ενέργειες, να τύχουμε ενδελεχούς και επαρκούς ενημέρωσης για το ό,τι ακριβώς γίνεται, για να μπορέσουμε και αξιοποιώντας κάθε βήμα και κάθε ευκαιρία, όπως συμμετέχουμε στην προκειμένη εμείς στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και ευρύτερα, ας μου επιτραπεί και υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής να γνωρίζουμε, για να μπορέσουμε ακριβώς να οδηγηθούμε, στην συνέχεια, σε όλα τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, μέσω της διπλωματίας πάντοτε. 

«Να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει»

Φαίη Δουλγκέρη, euronews: Ποιά θα είναι η δική σας θέση σε σχέση με μια τέτοια ενδεχόμενη συνάντηση; Ο κ. Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ήταν πολύ ξεκάθαρος. Είπε ότι εάν του απευθυνόταν τέτοιου είδους πρόσκληση, θα την αποδεχόταν. Ποιά είναι η δική σας θέση;

Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Μα εμείς έχουμε από την αρχή τοποθετηθεί υπέρ και της εξομάλυνσης των σχέσεων και των συναντήσεων κυρίου Μητσοτάκη και κυρίου Ερντογάν και θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο σε προσεκτικό πλαίσιο, θα πρέπει- αν υπάρχει όντως πρόσκληση- να γίνουν και από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ένα είναι το δεδομένο: Οι όποιες επαφές, οι όποιες ενέργειες, πάντοτε υπό το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης, που είναι η διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, με την νομιμότητα στο πλάι μας και ως εχέγγυο και με προμετωπίδα όλα αυτά τα οποία έχουν και κατακτηθεί όλα αυτά τα χρόνια, να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω.

Η θετική ατζέντα, η όποια θετική ατζέντα μας βοηθά, όπως λόγου χάρη, η ατζέντα εξομάλυνσης, αν όντως είναι τέτοιες οι προθέσεις του κυρίου Ερντογάν, βοηθά και το Κυπριακό. Και χαίρομαι, που στην συνάντηση που είχα με τον φίλο πρωθυπουργό, μου ξεκαθάρισε ακριβώς ότι έθεσε το ζήτημα του Κυπριακού στον κύριο Ερντογάν και τόνισε για ακόμα μια φορά ότι ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος, ούτε βεβαίως και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να δεχτούν οτιδήποτε άλλο από αυτό το οποίο εμφαίνεται στα ψηφίσματα, και αυτό το οποίο ορίζει η ίδια η νομιμότητα.

Φαίη Δουλγκέρη, euronews: Να μείνουμε λοιπόν λίγο σε αυτή την δήλωση που κάνατε και προηγουμένως μετά το πέρας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σχετικά με τις προθέσεις Ερντογάν. Λέτε λοιπόν στην ανακοίνωση ότι υπάρχει κοινός βηματισμός Αθήνας- Λευκωσίας. Και σε ό,τι αφορά τις προθέσεις Ερντογάν, αν αυτές αποδειχθούν αληθινές. Και λέτε στην συνέχεια ότι αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα και ότι αυτό εναπόκειται και στους δικούς μας ορθούς διπλωματικούς χειρισμούς. Μιλάτε για ποιούς διπλωματικούς χειρισμούς ; Της Αθήνας, ή της Λευκωσίας;

Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Και υπό το πρίσμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για αυτό θα πρέπει λοιπόν να έχουμε σωστή και επαρκή πληροφόρηση. Είναι για αυτό που αιτούμεθα να συγκληθεί το Εθνικό συμβούλιο : για να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Και από εκεί και έπειτα συμμετέχουμε σε πάρα πολλούς ευρωπαϊκούς θεσμούς. Τους φορείς αυτούς θα πρέπει να τους αξιοποιήσουμε: Πρώτα απ’ όλα ενημερώνοντας τι εξακολουθεί να τεκταίνεται μετά από μισό αιώνα και ειδικότερα τελευταίως στην Κύπρο.

Έχουμε ακόμα κατοχή. Και επιπροσθέτως, όλα αυτά τα οποία επιχειρεί επί του εδάφους και επί της Αποκλειστικής Οικονομικής μας Ζώνης η Toυρκία. Όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες, αυτούς τους τακτικισμούς, αυτές τις προκλητικές ενέργειες. Ειδικότερα, σήμερα που κάποιοι κάνουν λόγο για ειρήνη, για σταθερότητα, αυτή την αναγκαιότητα που βλέπουμε ότι πλήττεται σήμερα με όλα όσα συμβαίνουν στη Γάζα και εξακολουθούν να συμβαίνουν στην Ουκρανία, ή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να προασπίσουμε τις αρχές και την σταθερότητα και η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικότατο ρόλο και λόγω της θέσεώς τους, λόγω της γεωστρατηγικής τους θέσης σε όλα αυτά τα οποία διαδραματίζονται. Πρέπει να απαντήσουμε με περισσότερη προσήλωση στις αρχές μας και γι αυτό λέμε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε διπλωματικό βήμα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακολουθούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά (να υπάρχει) απόλυτη προσήλωση στην νομιμότητα και στο διεθνές δίκαιο. 

Οι προσπάθειες για ενεργότερο ρόλο της ΕΕ στην επίλυση του Κυπριακού

Φαίη Δουλγκέρη, euronews: Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε μια προσπάθεια από την Λευκωσία για ενεργότερο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του Κυπριακού. Είστε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση που βλέπετε;

Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, για τις θέσεις αρχών, είναι δεδομένη και της ξεκάθαρη και στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως και την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια.

Παρόλα αυτά χρειάζεται συντονισμός, χρειάζεται ακριβώς να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση όπως είπα σε ό,τι συμβαίνει και αφορά μια τέτοια παραβίαση και με αυτό τον τρόπο να πορευτούμε. Είναι μια κρίσιμη πολιτική περίοδος και για το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ελπίζω να το αντιλαμβανόμαστε. Και θα πρέπει να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, όχι με ακραίες πολιτικές επιλογές που αντιτίθενται στην ίδια την δημοκρατία, αλλά με την συνέπεια. Συνέπεια λόγων, πράξεων, έργων, που να ενισχύουν την αυτοκυριαρχία μιας χώρας στην προσπάθεια και την προσήλωση σε αρχές και αξίες, σε αυτές στις οποίες εδράζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Άρα δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και θα πρέπει λοιπόν η ίδια αλληλεγγύη και αρχή της αμοιβαιότητας να ισχύει για όλα τα θέματα, είτε πρόκειται για το Κυπριακό, είτε πρόκειται για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε πρόκειται για το μεταναστευτικό είτε για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, όλα αυτά τα οποία απασχολούν τους πολίτες. Οι πολίτες αυτή την στιγμή νιώθουν μια αβεβαιότητα με όλα όσα συμβαίνουν. Άρα θα πρέπει να έχουμε καθαρό όραμα και ξεκάθαρη πλεύση. Πώς τα αντιμετωπίζουμε; Τι απαντήσεις δίνουμε στους πολίτες και γιατί χρειάζεται να προτάξουμε τα πλεονεκτήματα, να ανήκουμε σε αυτό το συνασπισμό ειρήνης και συλλογικής διπλωματίας και ίσης αντιμετώπισης, το οποίο ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτό το πλαίσιο μοναδική οδός είναι η διπλωματία και αυτή θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Για αυτό το λόγο τονίζουμε την ανάγκη αξιοποίησης κάθε βήματος και κάθε ευκαιρίας.

Φαίη Δουλγκέρη, euronews: Αναφερθήκατε στην αβεβαιότητα που ενδεχομένως αισθάνονται οι πολίτες. Μιλήσετε όμως και για τις δηλώσεις, τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με το Κυπριακό. Ωστόσο, δεν βλέπουμε κάτι χειροπιαστό, εδώ και αρκετό καιρό…

Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Ναι, γιατί σίγουρα δεν εξαρτάται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση να λύσει το Κυπριακό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δράσει ως καταλύτης και όχι ως προϋπόθεση. Και για να είμαστε δίκαιοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και στο Μον Πελεράν και στο Κραν Μοντανά, στις διαπραγματεύσεις οι οποίες εγίνοντο. Και βεβαίως θα συνεχίσει να έχει ένα καταλυτικό ρόλο, σημαντικό ρόλο σε ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις από το σημείο, το οποίο διεκόπησαν, με το πλαίσιο λύσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα. Είναι για αυτό που θεωρούμε ότι είναι κομβικό σημείο τώρα ο διορισμός της ειδικής απεσταλμένου για το Κυπριακό από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και μακάρι και ευχόμαστε να είναι η απαρχή, για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις και να έχουμε επιτέλους μια λύση βιώσιμη, που να εξασφαλίζει την ασφάλεια και ευημερία για το σύνολο των νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Φαίη Δουλγκέρη, euronews: Μετά την συνάντησή σας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώσατε ικανοποίηση για τη συζήτηση που είχατε, διότι επανέλαβε ότι τα ελληνοτουρκικά περνούν και μέσα από το Κυπριακό. Εσείς πώς την είδατε τη συνάντηση αυτή, Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Αθήνα ; Πώς είδατε την συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας- Τουρκίας και την Διακήρυξη Σχέσεων καλής γειτονίας που υπεγράφη;

Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Μα δεν υπάρχει άλλος τρόπος αν θέλουμε να επιβιώσουμε, οπότε μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και εγώ και τις προηγούμενες ημέρες, παρακολουθώντας πολύ προσεκτικά όλες τις εξελίξεις, αλλά και έχοντας αυτή την επικοινωνία συνεχώς με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, βλέπω ένα ηγέτη που ξέρει ποιό είναι το καλό του λαού του, ποιό είναι το καλό, αν θέλετε, αυτού του συνασπισμού και με την Κύπρο, αλλά και με χώρες που ασπάζονται τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους προβληματισμούς. Εναπόκειται τώρα στον κύριο Ερντογάν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι προθέσεις του θα είναι αληθινές, αυτές τις οποίες τουλάχιστον έχει εκφράσει σε ένα πρώτο στάδιο και να δούμε πως θα προχωρήσουμε παρακάτω. Αλλά μόνο θετικά, μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων και ευχόμαστε να προχωρήσουμε και ένα βήμα στο να έχουμε και χειροπιαστά αποτελέσματα, να μην μείνουμε μόνο στο θεωρητικό σημείο. Εδώ θα είμαστε να εργαστούμε για αυτό τον σκοπό.

Μεταναστευτικό: «Χρειάζεται να υπάρξουν αποφάσεις χθες»

Φαίη Δουλγκέρη, euronews: Και κλείνοντας αυτή την συζήτηση, καταθέσετε κάποιες προτάσεις στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε σχέση με την μετανάστευση; Ένα ακόμα φλέγον ζήτημα σε σχέση με την διαχείριση του μεταναστευτικού. Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις που καταθέσατε;

Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων, Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Το φλέγον ζήτημα! Θεωρώ και το έχω πει κιόλας και σε συναντήσεις που είχαμε και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και σε διμερείς επαφές ότι θεωρώ πως αυτό το πολύ κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί πλέον όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά όλη την Ευρώπη. Είναι αυτό το οποίο θα κρίνει και την ετυμηγορία των πολιτών.

Οι πολίτες θέλουν να νιώσουν ότι δεν στεκόμαστε απλά απέναντι, όπως κάνουν κάποιοι οι οποίοι δεν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και αντιτίθενται σε ό,τι πάει να γίνει, ότι έχουμε όραμα, πλάνο και ξέρουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα το οποίο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ειδικότερα για τις χώρες πρώτης εισόδου, όπως χαρακτηρίζονται, όπως είναι και η Ιταλία και η Ελλάδα και η Κύπρος.

Δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει αυτή η κατάσταση, χρειάζεται άμεση επαναξιολόγηση της συμφωνίας του Δουβλίνου, άμεση επαναξιολόγηση του καθεστώτος της νομικής προστασίας των Σύρων, όπως βεβαίως να δούμε και πώς θα μειώσουμε το χρόνο, είτε εξέτασης, είτε με τα προαναχωρησιακά κέντρα, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς, αυτή την πραγματικότητα, η οποία πλήττει και την κοινωνία μας και την ασφάλεια και τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι αλληλένδετα και παραπλήσια όλα τα ζητήματα. Και στις επαφές τις οποίες είχα, βλέπω ότι όλες οι χώρες ανησυχούν και χρειάζεται να υπάρξουν αποφάσεις χθες. Αυτό τονίσαμε και στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την κυρία Μέτσολα, όπως επίσης και στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κυρία Φον Ντερ Λάιεν. Σε αυτό το συλλογικό πρίσμα λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει για ακόμα μια φορά ότι και γνωρίζει πώς θα χειριστεί αυτό το ζήτημα επιτυχώς αλλά και ποιά θα είναι η δράση στο αμέσως επόμενο διάστημα για να μπορέσουμε να μειώσουμε τις ροές και να σταματήσει όλη αυτή η εκμετάλλευση είτε από τους διακινητές, είτε και από οποιουσδήποτε τρίτους. Η κατάσταση πλέον είναι πέρα για πέρα ανησυχητική.

Πηγή: euronews.gr

Keywords
ερντογαν, διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, σας ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ, βρυξέλλες, βουλη, αθηνα, ελλαδα, κυπρος, ρωτήσω, status, λύση, δραση, διορισμος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, Μις φαν ντερ ρόε, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, αποτελεσματα, το στοιχημα, χωρες, βημα, δημοκρατια, ιταλια, ουκρανια, περιοδος, πλαισιο, αγκυρα, αλληλεγγυη, απλα, ατζεντα, βρυξέλλες, γαζα, γινει, γινεται, δεδομενο, διαστημα, δηλωση, δηλωσεις, δικη, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ειρηνη, εκμεταλλευση, ενημερωση, επικοινωνια, ευημερια, ευρωπη, ευχαριστώ πολύ, ιδια, ιδιο, η δικη, ισχυει, θεωρητικο, κυρια, κομμα, λευκωσια, λύση, λογο, μηνες, ναγκορνο καραμπαχ, οδος, οραμα, πρασινη, πρισμα, ροες, ρολο, ρωτήσω, σας ευχαριστώ, σιγουρα, συζητηση, συνεχεια, τοξο, φυσικα, φορα, ασφαλεια, βηματα, ενωση, εθνικο, μια φορα, πληροφοριες, status, θεματα, θεσεις, θετικα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα