«Πυρηνική καταστροφή αν δεν ληφθεί σοβαρά η απειλή»-«Τελειωμένος ο Πούτιν αν…»

Για το διάγγελμα του Πούτιν και την ανακοίνωση για μερική επιστράτευση μίλησαν στις Τομές στα Γεγονότα ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς και ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης.

Ο κ. Μάζης ανέφερε αρχικά ότι ο Πούτιν θα κάνει τα δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα εδάφη και μετά θα τα εντάξει στη Ρωσία. «Θα ανακοινώσει ότι αν δεχθεί επίθεση με δυτικά όπλα κατά ρωσικών εδαφών, τότε θα υπάρξει πυρηνική απάντηση».

Διαβάστε

ακόμη: Η σημασία της μερικής επιστράτευσης του Πούτιν και το «χαρτί» των πυρηνικών

Σημείωσε ότι έχει συγκληθεί έκτακτη σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σε αμερικανικό έδαφος. «Αυτό που μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα είναι οι Υπουργοί Εξωτερικών μαζί με τις ΗΠΑ να αποφασίσουν να πιέσουν την ουκρανική πλευρά για προσάρτηση του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ είτε να στηρίξουν την Ουκρανία μέχρι τέλους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει».

Επεσήμανε ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο σοβαρά λαμβάνεται η απειλή του Πούτιν. «Αν η απειλή δεν ληφθεί σοβαρά υπόψη τότε θα οδηγηθούμε σε πυρηνική καταστροφή, χωρίς νικητές». 

Από την πλευρά του ο κ. Πενταράς εξήγησε ότι μερική επιστράτευση σημαίνει ότι κλήθηκαν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις εξειδικευμένες ειδικότητες. «Η συνολική εφεδρεία της Ρωσίας είναι 20-25 εκατομμύρια», είπε.

Σημείωσε ότι η δικαιολογία της Ρωσίας είναι ότι μεγάλωσε το μέτωπο, αλλά το μέτωπο εδώ και 3 μήνες είναι σταθερό. «Σε μεγάλο βαθμό έχουν αποδεκατιστεί οι ρωσικές δυνάμεις». Διευκρίνισε ότι σύμφωνα με δυτικές πηγές, οι ρωσικές απώλειες είναι περίπου 80.00.

Ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι η ουκρανική κρίση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη απειλή μετά την Κούβα το 1981 για πυρηνική καταστροφή. «Ο Πούτιν δεν είχε άλλη επιλογή μετά την κατάρρευση του μετώπου στο Χάρκοβο και τη διαφαινόμενη μεγάλη ήττα του ρωσικού στρατού. «Η υποχώρηση είναι τακτική κίνηση και μπορεί να είναι οργανωμένη. «Τώρα έγινε άτακτη υποχώρηση και αυτό σηματοδότησε την αρχή της ήττας των Ρώσων στην Ουκρανία». 

Τέλος, εξήγησε ότι ο Πούτιν θα ήταν τελειωμένος αν αποδεχόταν μια ολοκληρωτική ήττα. «Έτσι κατέφυγε στην απειλή χρήσης πυρηνικών».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: Τουλάχιστον 300 συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πυρηνική, #45Τελειωμένος, Πούτιν …,pyriniki, #45teleiomenos, poutin …