Ρεκόρ βαθμών ο "Νόλε"!

Με τον 3ο φετινό Grand Slam τίτλο του, ο Novak Djokovic έφτασε τους 16.145 βαθμούς, ανεβάζοντας τη διαφορά του από τον Roger Federer σχεδόν στους 7.000 βαθμούς! Αυτοί είναι οι περισσότεροι βαθμοί που έχει κερδίσει κάποιος παίκτης στην ιστορία της Open era.



Ο Djokovic

είναι πάντα πρώτος και μάλιστα με μια διαστημική διαφορά από τον Federer, που έχει 9.405 βαθμούς. Στην 3η θέση παρέμεινε ο Andy Murray, ο οποίος έχει 8.660 βαθμούς, ενώ αρκετά πίσω τους είναι ο Stan Wawrinka, που επέστρεψε στο Νο4 με 6.000 βαθμούς.

Μια θέση κέρδισε και ο Tomas Berdych, ο οποίος είναι στο Νο5, μετά και την πτώση δύο θέσεων του Kei Nishikori (Νο6). Ο Rafael Nadal παρά το νέο πρόωρο αποκλεισμό του κέρδισε μια θέση από τον David Ferrer (No8) και είναι στο Νο7, ενώ οι Milos Raonic (No9 και Gilles Simon (Νο10) κέρδισαν επίσης από μια θέση και συμπληρώνουν την κορυφαία 10άδα.

Νέο career high σημείωσε ο Kevin Anderson, ο οποίος είναι πλέον στο Νο12, μετά και την πρώτη του πρόκριση σε προημιτελική φάση Grand Slam διοργάνωσης. Ο περσινός πρωταθλητής του US Open, Marin Cilic, έχασε 5 θέσεις και έπεσε στο Νο14. Αξιοσημείωτες ανόδους πραγματοποίησαν χαμηλότερα οι Benoit Paire και Jiri Vesely, που έφτασαν στο Νο32 και στο Νο40 αντίστοιχα.

Ο Νικ Κύργιος έχασε 5 θέσεις και βρίσκεται στο Νο42, ενώ ο Μάρκος Παγδατής υποχώρησε μια θέση, στο Νο52. Μια θέση έχασε και ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Νο72.

Keywords
Τυχαία Θέματα