Ρομπέρτο Κάρλος: «Η Βραζιλία έχει ανακάμψει»

Η Βραζιλία συγκαταλέγεται στα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ της επόμενης χρονιάς στη Ρωσία και ο Νεϊμάρ μπορεί να οδηγήσει τη «σελεσάο» στο έκτο τρόπαιό της, όπως δήλωσε ο Ρομπέρτο Κάρλος την Τρίτη στο Βελιγράδι.

Ο 44χρονος παλαίμαχος αριστερός μπακ, ο οποίος βοήθησε τη Βραζιλία να κατακτήσει το Μουντιάλ του 2002, καθώς και τους τίτλους στο Κόπα Αμέρικα το 1997 και το 1999, πιστεύει επίσης ότι η Βραζιλία έχει ανακάμψει από την εξευτελιστική ήττα με 7-1 από τη Γερμανία

στα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου που φιλοξένησε η ίδια το 2014.

«Η ομάδα έχει αναδιοργανωθεί μετά τη συντριβή από τη Γερμανία και έχουμε επίσης έναν νέο προπονητή, τον Τίτε, ως εκ τούτου είμαι βέβαιος ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

«Διαθέτουμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης και ηγέτες στην ομάδα, όπως οι Νεϊμάρ, Γουίλιαν, Τιάγκο Σίλβα. Είναι έμπειροι και είμαι βέβαιος ότι η Βραζιλία υπολογίζει σε αυτούς για να κατακτήσει το παγκόσμιο κύπελλο. Ως Βραζιλιάνος, φυσικά θέλω τη Βραζιλία να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά οι Γερμανία, Ισπανία και Αργεντινή θα είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων φαβορί και θα χρειαστεί πάρά πολύ σκληρή δουλειά για να τα καταφέρει».

Ο Ρομπέρτο Κάρλος δήλωσε ακόμη ότι ο Νεϊμάρ είχε το δικαίωμα να μεταπηδήσει από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν και πιστεύει ότι ο ταλαντούχος άσος θα «λάμψει» στη Ρωσία. «Αναμένω ότι ο Νεϊμάρ θα γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο πολύ σύντομα. Υπάρχει πολλή συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να μετακομίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν από την Μπαρτσελόνα, αλλά νομίζω ότι έκανε το σωστό. Ήταν μια προσωπική απόφαση και νομίζω ότι θα είναι ευκολότερο γι' αυτόν να κάνει μεγάλη καριέρα στο Παρίσι. Αντίθετα, θα ήταν πιο δύσκολο με τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα ή και στη Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι επίσης ένας πολύ καλός άνθρωπος, είμαι σε επαφή μαζί του τακτικά και είμαι επίσης πεπεισμένος ότι θα κάνει ένα εξαιρετικό Μουντιάλ».

Ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος πέρασε μια σεζόν στην Ίντερ (1995-96), πριν μετακομίσει στη Ρεάλ όπου κατέκτησε τέσσερις τίτλους πρωταθλήματος και τρία τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε ότι η Ιταλία χρειάζεται να «ξεκινήσει από το μηδέν», μετά την αποτυχία να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι «ατζούρι», που ηττήθηκαν εκτός έδρας 1-0 από την Σουηδία και στη συνέχεια παραχώρησαν ισοπαλία χωρίς τέρματα (0-0) στο Μιλάνο, θα χάσουν την τελική φάση για πρώτη φορά από το 1958.

«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτό δείχνει μόνο ότι πολλές ομάδες έχουν βελτιωθεί φθάνοντας σε ένα υψηλό επίπεδο. Η Ιταλία πρέπει να αναδιοργανωθεί και να επιστρέψει. Είναι εύκολο να κάνουμε κριτική τώρα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα