Ρωσία: Αποκλείει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Η Ρωσία "αποκλείει" αυτήν την χρονική στιγμή το ενδεχόμενο χορήγησης οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti, ο Stocchak δήλωσε χαρακτηριστικά "αποκλείω το ενδεχόμενο οποιαδήποτε βοήθειας αυτά τα ποσά δεν προβλέπονται από τον νόμο περί προϋπολογισμού".

Επιπλέον στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία

αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου αλλά και των ευρωπαϊκών κυρώσεων εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι σε άρθρο του Russia Today, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότιι η Ευρωζώνη φοβάται το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στραφεί προς την Ρωσία. Ειδικότερα το ρωσικό δίκτυο επισήμανε ότι η Ελλάδα είχε λίγες μόνο ημέρες να αποφασίσει εάν θα συμφωνήσει σε μια παράταση του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ ή θα απομακρυνόταν από τους Ευρωπαίους εταίρους της. Στη δεύτερη περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναζητήσει βοήθεια από αλλού, πιθανότατα από τη Ρωσία ή την Κίνα, ή άλλες χώρες της BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα), σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, bankingnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα