«Ρουτίνα» οι ληστείες στις ΣΠΕ – Τρία κτυπήματα σε 15 μέρες

Έξαρση του φαινομένου ληστειών σε ΣΠΕ παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Νέα ένοπλη ληστεία διαπράχτηκε στις 10:30 σε Συνεργατικό Ίδρυμα στον συνοικισμό Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την ληστεία διενήργησαν δυο άτομα και ακολούθως διέφυγαν με μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα, η οποία εντοπίστηκε να φλέγεται. Η λεία των δραστών παραμένει άγνωστη.

Πρόκειται για την τρίτη ληστεία σε υποκατάστημα της ΣΠΕ διάστημα δύο εβδομάδων.

Η μία διαπράχθηκε στις 2 Αυγούστου στη ΣΠΕ Πύργου στη Λεμεσό και η άλλη στις 7 του μήνα στη ΣΠΕ Γεροσκήπου και Ανατολικής

Πάφου στην Τίμη.

Με αφορμή τις δύο ληστείες που διαπράχθηκαν σε καταστήματα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, είχε δηλώσει ότι η Αστυνομία κάνει συχνές περιπολίες σε όλες τις πόλεις, ωστόσο, θα πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας και στα ίδια τα συνεργατικά ιδρύματα, καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται συγχρόνως και στα 160 ΣΠΙ.

Εξήγησε μάλιστα ότι η Αστυνομία αξιολογεί τον τρόπο, που έδρασαν οι ληστές στα δύο περιστατικά, που ήταν σχεδόν πανομοιότυπος.

Στο πλαίσιο του ορθολογισμού η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα θα εντείνει τα μέτρα ασφαλείας αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας την φύλαξη με περιπολίες σε κάποια από τα 160 καταστήματα της τράπεζας είχε δηλώσει, εξάλλου, μετά τις δύο ληστείες, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας στρατηγικής και επικοινωνίας της ΣΚΤ, Γιάννος Σταυρινίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα