Σαν στο... σπίτι της!

Το γκολ του Γιανουζάι έδωσε στην κακή Μάντσεστερ Γ. ακόμη μία νίκη στο «Βίλα Παρκ» (0-1 την Αστον Βίλα) και το 2x2 στο ξεκίνημα.

Η Γιουνάιτεντ νιώθει πάντα σαν στο σπίτι της στο «Βίλα Παρκ», όπου στις τελευταίες εννιά επισκέψεις της είχε 8-1-0 και γκολ 25-6. Με την... πελατεία να είναι διαχρονική, μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ομάδα τουΛουίς Φαν Χάαλ πήρε το τρίποντο παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καλή, όπως και στην πρεμιέρα με την Τότεναμ.

Σε αυτό το σημείο άλλωστε, αρχή της σεζόν, οι βαθμοί είναι πιο σημαντικοί από την εμφάνιση. Ο Γιανουζάι πέτυχε το γκολ των «κόκκινων διάβολων», για τους οποίους είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Ντεπάι.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φαινόταν ότι οιδύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε... δύσκολα. Η Αστον Βίλα προσπαθούσε απλά να είναι προσεκτική πίσω, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ δεν μπορούσε να λειτουργήσει καλά μπροστά και έτσι το πρώτο 25λεπτο πέρασε χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα. Βασικά έτσι ήταν όλο το πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση τη φάση του 29', όταν ο Γιανουζάι έβαλε έκανε το 0-1 με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά από 1,5 χρόνο. Και ήταν όμορφο γκολ, τόσο για την πάσα του Μάτα όσο και για την ωραία ενέργεια του πιτσιρικά, ο οποίος απέφυγε τον αντίπαλο του και μετά πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει και σε αντίπαλο για να πάει δοκάρι και μέσα (0-1).

Στην επανάληψη η Αστον Βίλα μπήκε δυνατά και προσπάθησε να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Το λάθος του Μάτα στο 48' έδωσε τη δυνατότητα στον Αγιού να σουτάρει από καλή θέση αλλά δεν το έκανε όπως θα ήθελε, με συνέπεια η μπάλα να φύγει ψηλά άουτ, ενώ στο 55' ο Ρομέρο ήταν σταθερός στην κεφαλιά του Αγκμπονλαχόρ μετά το κόρνερ. Βλέποντας την ομάδα του να δίνει δικαιώματα στους γηπεδούχους, ο Φαν Χάαλ έριξε στο ματς τους Σβάινσταϊγκερ και Ερέρα αντί των Κάρικ-Γιανουζάι και όποιον ρυθμό πήγε να βρει η Βίλα, χάθηκε... Οπως χάθηκε στο 73' και η μεγάλη ευκαιρία του Ντεπάι να ανοίξει λογαριασμό και να κλειδώσει το τρίποντο, πλασάροντας άουτ στο τετ α τετ μετά την ωραία μπαλιά του Μάτα.

Μικρό το κακό για την Γιουνάιτεντ αφού στη συνέχεια ήλεγξε την κατάσταση και δεν απειλήθηκε από την Αστον Βίλα, η οποία ήθελε αλλά δεν μπορούσε και μάλλον δεν ήξερε κιόλας πώς να κάνει κάτι καλό επιθετικά...

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Μπακούνα, Ρίτσαρντς, Κλαρκ, Αμάβι, Βερετούτ (78' Σάντσες), Γκιγιέ, Γουέστγουντ, Αγιού, Αγκμπονλαχόρ, Σινκλέρ (59' Γκεστέντ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Κάρικ (60' Σβάινσταϊγκερ), Σνάιντερλεν, Μάτα, Ντεπάι (82' Γιανγκ), Γιανουζάι (60' Ερέρα), Ρούνεϊ.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα