Σαρώνει την Ελλάδα η Ωκεανίς - Θυελλώδεις άνεμοι

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα.

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η βόρεια Ελλάδα, ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία «χτυπά» και την Αττική.

Όπως έγινε γνωστό, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ λόγω χιονόπτωσης έκλεισε και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.

Σε ισχύ

τέθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα του οδικού δικτύου Χαλκιδικής λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Λεωφορεία και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από τα χιόνια στο Στόμιο.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, οι αρχές ενημερώθηκαν από τις 10.30 το πρωί για το πρόβλημα στη μετακίνηση, όμως το εκχιονιστικό έφθασε εκεί μόλις πέντε λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι.

Εγκλωβισμένοι για περίπου 4,5 ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης.

Ριπές ανέμου πάνω από 140 χλμ/ώρα

Ριπές ανέμου άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα έχουν καταγράψει οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ακόμη και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές καταγράφηκαν ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με το ΕΑΑ/meteo, το ρεκόρ έως το απόγευμα του Σαββάτου κατείχε η Παξιμάδα Καρύστου με ανέμους 142 χλμ/ώρα και ακολουθούσαν η Σαμοθράκη (121 χλμ/ώρα), ο Ρωμανός Πάτρας (119 χλμ/ώρα), η Πορταριά Μαγνησίας (119 χλμ/ώρα), η Μακρινίτσα Μαγνησίας (109 χλμ/ώρα), η Πεντέλη (105 χλμ/ώρα) και η Λευκάδα (103 χλμ.ώρα).

Σημαντικά ύψη βροχής και μεγάλο αριθμό κεραυνών προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς»

Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους, η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έχει προκαλέσει σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα ανατολικά αλλά και μεγάλο αριθμό κεραυνών. Σύμφωνα με το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής έως το απόγευμα του Σαββάτου καταγράφηκαν στον Μόλυβο Λέσβου (80 χιλιοστά), στην Αγία Παρασκευή Λέσβου (55), στη Χίο (44), στην Σιμωνόπετρα (42), στην Βατερή Ευβοίας (40), στον Καβομαλιά (40) και στη Στενή Ευβοίας (39 χιλιοστά).

Επίσης, περίπου 2.000 κεραυνοί καταγράφηκαν στην διάρκεια του Σαββάτου κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα