Σαββίδης για συνωστισμό σε υποστατικά:Λυπηρό-Ιδιοκτήτες αγνοούν πρωτόκολλα

Για τις εικόνες συνωστισμού σε υποστατικό χθες το βράδυ-εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου- μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, στις «Τομές στα Γεγονότα».


Συγκεκριμένα, ο κος Σαββίδης είπε πως είναι κάτι τραγικό. «Το γεγονός ότι κάποιοι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων αγνοούν και δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τα πρωτόκολλα με τα οποία επιτράπηκε η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων είναι λυπηρό και πιστεύω ότι θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο όλα αυτά που με τόσες θυσίες και τόσες στερήσεις

ο κυπριακός λαός πέτυχε ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση».

Διαβάστε: Αστυνομία: Αίτημα αναστολής λειτουργίας του υποστατικού στην Ελ. Αμμόχωστο

Όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση, ο κος Σαββίδης είπε πως η Αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε. «Μέσα σε δύο βράδια έγιναν πέντε καταγγελίες. Κάποιες για εξώδικο πρόστιμο, που είναι 400 ευρώ και κάποιες θα οδηγηθούν ενώπιον Δικαστηρίου έτσι ώστε εκτός από εξώδικο πρόστιμο να υπάρξει καταδίκη είτε με φυλάκιση 6 μηνών είτε με πρόστιμο μέχρι 3 χιλιάδες ευρώ».

Πρόσθεσε πως παράλληλα έγιναν καταγγελίες για λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης χωρίς άδεια λειτουργίας. «Η υπόθεση θα καταχωρηθεί και για αυτά, την Τρίτη το πρωί», εξήγησε.

«Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι το άνοιγμα των επιχειρήσεων έπρεπε να τύχει περισσότερης προσοχής, ετοίμασε ένα νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και παραπέμφθηκε στη Βουλή. Υπήρξαν, όμως, κάποιες σκέψεις και  αντιδράσεις από κάποιους ιδιοκτήτες κέντρων οι οποίοι θεωρούσαν τις τιμές προστίμων εξοντωτικές και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Επιτροπή Νομικών», είπε.

Διαβάστε: Πονοκέφαλος τα beach clubs - Έντονες παρεμβάσεις για εικόνες απειθαρχίας

Ο κος Σαββίδης είπε, τέλος, πως «δεν είναι θέμα απλής επιβολής του νόμου, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξαναπάμε σε όσα ζήσαμε στην αρχή. Εάν επιτρέψουμε την κατάσταση αυτή, φανταστήκατε πόσο δύσκολο θα είναι να εντοπιστούν οι επαφές του κρούσματος;».

Keywords
Τυχαία Θέματα