Σχέδια στρατιωτικών ερευνητών Κίνας για αναχαίτιση του Stralink του Έλον Μασκ
Η άνευ προηγουμένου κλίμακα, η πολυπλοκότητα και η ευελιξία του Starlink θα ανάγκαζαν τον κινεζικό στρατό να αναπτύξει νέες αντιδορυφορικές ικανότητες, σύμφωνα με ερευνητές στην Κίνα.
Κινέζοι στρατιωτικοί ερευνητές λένε ότι η χώρα πρέπει να είναι σε θέση να απενεργοποιήσει ή να καταστρέψει τους δορυφόρους Starlink της SpaceX εάν αυτοί απειλήσουν την κινεζική εθνική ασφάλεια.
Όπως αναφέρει το South China Monitoring Post, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, η Κίνα πρέπει να αναπτύξει αντιδορυφορικές ικανότητες,
Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο Ren Yuanzhen, ένας ερευνητής στο Ινστιτούτο Παρακολούθησης και Τηλεπικοινωνιών του Πεκίνου υπό τη Στρατηγική Δύναμη Υποστήριξης του PLA (Κινεζικός Στρατός). Οι συν-συγγραφείς περιελάμβαναν αρκετούς ανώτερους επιστήμονες στην αμυντική βιομηχανία της Κίνας.
Το κατά πόσο η άποψη των ερευνητών αντιπροσωπεύει και την επίσημη στάση του κινεζικού στρατού ή της κυβέρνησης, δεν είναι ακόμη γνωστό.
«Ένας συνδυασμός μεθόδων soft και hard kill θα πρέπει να υιοθετηθεί για να κάνει ορισμένους δορυφόρους Starlink να χάσουν τις λειτουργίες τους και να καταστρέψουν το λειτουργικό σύστημα του αστερισμού», ανέφερε η δημοσίευση στο εγχώριο περιοδικό Modern Defense Technology.
Το Starlink είναι το πιο φιλόδοξο έργο δορυφορικής επικοινωνίας που έγινε ποτέ, παρέχοντας ευρυζωνικές υπηρεσίες Διαδικτύου σε εμπορικούς και στρατιωτικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο.
Ο ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, απολαμβάνει σχετικά τεράστια δημοτικότητα στην Κίνα ως πρότυπο για την καινοτομία. Ωστόσο, η κριτική στον Μασκ και τις εταιρείες του αυξήθηκε σημαντικά αφού δύο δορυφόροι Starlink πλησίασαν επικίνδυνα κοντά στον κινεζικό διαστημικό σταθμό πέρυσι.
Ο Ρεν εκτίμησε ότι τα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα μαχητικά αεροσκάφη stealth των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξήσουν την ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων κατά περισσότερες από 100 φορές με σύνδεση Starlink.
Η SpaceX υπέγραψε συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας βασισμένης στην πλατφόρμα Starlink, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων οργάνων ικανών να ανιχνεύουν και να παρακολουθούν υπερηχητικά όπλα που ταξιδεύουν με πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου ή ακόμα πιο γρήγορα στην ατμόσφαιρα της Γης, σημειώνει το δημοσίευμα.
Οι δορυφόροι Starlink είναι επίσης εξοπλισμένοι με προωθητές ιόντων που τους επιτρέπουν να αλλάζουν γρήγορα τροχιές για μια επιθετική κίνηση ενάντια σε στόχους υψηλής αξίας στο διάστημα, σύμφωνα με την ομάδα του Ren.
Με περισσότερους από 2.300 δορυφόρους - και ολοένα και περισσότερους - σε τροχιά, το Starlink πιστεύεται γενικά ότι άτρωτο επειδή το σύστημα μπορεί να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία μετά την απώλεια ορισμένων δορυφόρων.
Η άνευ προηγουμένου κλίμακα, η πολυπλοκότητα και η ευελιξία του Starlink θα ανάγκαζαν τον κινεζικό στρατό να αναπτύξει νέες αντιδορυφορικές ικανότητες, σύμφωνα με τον Ρεν και τους συνεργάτες του.
Για παράδειγμα, θα ήταν δυνατό για δορυφόρους που μεταφέρουν στρατιωτικά ωφέλιμα φορτία να εκτοξευθούν εν μέσω μιας παρτίδας εμπορικών σκαφών της Starlink,, σημειώνουν.
Ως εκ τούτου, ο κινεζικός στρατός έπρεπε να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα διαστημικά του συστήματα επιτήρησης για να αποκτήσει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες αυτών των μικρών δορυφόρων, ώστε οι ειδικοί να εντοπίζουν ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, είπαν.
Η Κίνα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη αναπτύξει πολλές επίγειες συσκευές απεικόνισης λέιζερ που μπορούν να φωτογραφίζουν δορυφόρους σε τροχιά με ανάλυση χιλιοστών, αλλά εκτός από την οπτική απεικόνιση και την απεικόνιση ραντάρ, η χώρα πρέπει επίσης να μπορεί να υποκλέψει σήματα από κάθε δορυφόρο Starlink για να ανιχνεύσει πιθανή απειλή, σύμφωνα με τον Ρεν.
Είπε ότι η Κίνα είχε επίσης δείξει την ικανότητά της να καταστρέφει έναν δορυφόρο με έναν πύραυλο, αλλά αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να παράγει μεγάλη ποσότητα διαστημικών απορριμμάτων και το κόστος θα ήταν πολύ υψηλό έναντι ενός συστήματος που αποτελείται από πολλούς μικρούς, σχετικά χαμηλού κόστους δορυφόρους.
«Το Starlink αποτελεί ένα αποκεντρωμένο σύστημα. Η αντιπαράθεση δεν αφορά μεμονωμένους δορυφόρους, αλλά ολόκληρο το σύστημα. Αυτό απαιτεί κάποια μέτρα χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης», είπαν οι ερευνητές χωρίς να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθόδους επίθεσης.
Σύμφωνα με ανοιχτά διαθέσιμες πληροφορίες, η Κίνα έχει αναπτύξει πολλές εναλλακτικές αντιδορυφορικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των μικροκυμάτων που μπορούν να εμποδίσουν τις επικοινωνίες ή να κάψουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα.
Κινέζοι επιστήμονες έχουν επίσης αναπτύξει λέιζερ για την τύφλωση ή την καταστροφή δορυφόρων, νανο-sat που μπορούν να εκτοξευθούν σε τεράστιους αριθμούς για να ακρωτηριάσουν μεγαλύτερους δορυφόρους και όπλα στον κυβερνοχώρο για να παραβιάσουν το δίκτυο δορυφορικών επικοινωνιών.
Το 2020, η Κίνα ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη ενός λεγόμενου αστερισμού StarNet με τουλάχιστον 10.000 δορυφόρους σε τροχιά χαμηλής γης.
Η SpaceX δεν απάντησε αμέσως της ιστοσελίδας για σχολιασμό.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Power Pass: Ανακοινώθηκε ημερομηνία πληρωμής - Πότε μπαίνουν τα χρήματα
- Η τέλεια καταιγίδα πλησιάζει…
- Droulias Brothers: Δηλητηριώδες φίδι δάγκωσε τον Ηλία Δρούλια
- Θρήνος: 16χρονος πέθανε μετά από υψηλό πυρετό
- Ο Τσαβούσογλου μας απειλεί ξανά: «Δεν μπλοφάρουμε – Αν δεν συμμορφωθείτε θα προχωρήσουμε»
- Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση νεογέννητου: Το έβαλαν σε σακούλα και το πέταξαν στα σκουπίδια
- Χόρευαν και ξαφνικά σηκώθηκαν από τον ύπνο και πέθαναν: Το πανομοιότυπο μοτίβο για Μαλένα και Τζωρτζίνα όπως το περιέγραψε η Ρούλα Πισπιρίγκου
- Αποχωρεί από τη Θέλτα ο Πινέδα
- Οι ομορφιές της Σαντορίνης σε ένα βίντεο
- Μεγαλώνει το BOX: Ξεπέρασαν τα 10.000 τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Οι ομορφιές της Σαντορίνης σε ένα βίντεο
- Ετήσια Γενική Συνέλευση Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd
- Νέες απειλές Τσαβούσογλου σε Ελλάδα: «Δεν μπλοφάρουμε για τα νησιά»
- Βουλευτές των Τόρις ζητούν την παραίτηση Τζόνσον μετά από την έκθεση Γκρέι
- Βρετανικό ΥΠΑΜ: Οι αποτυχίες της ρωσικής αεροπορίας στην Ουκρανία
- Σχέδια στρατιωτικών ερευνητών Κίνας για αναχαίτιση του Stralink του Έλον Μασκ
- ΥΠΕΞ Βρετανίας: Ο Πούτιν κρατάει όμηρο την διεθνή κοινότητα μέσω των τροφίμων
- Το «αντίο» της ΑΕΚ στον Ακοράν!
- Θάνατος Σταύρου Γιωργαλλή: Στις 10 Ιουνίου επιβάλλεται ποινή στον γιατρό
- Σολτς: Ο Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Σχέδια στρατιωτικών ερευνητών Κίνας για αναχαίτιση του Stralink του Έλον Μασκ
- Όλα τα δεδομένα και η ευκαιρία της ΑΕΚ στο Champions League!
- Ισπανία: Απαντά στην ενεργειακή κρίση με περιορισμένη χρήση κλιματιστικών
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία θα φτιάξει ξανά το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου
- Κουλίας σε ΟΑΥ: «Η περίοδος χάριτος τελείωσε»- Ένταξη ιδιωτικών ΤΑΕΠ σε ΓεΣΥ
- Αναθεωρείται η νομοθεσία λειτουργίας του ΡΙΚ λόγω παραίτησης Φοινικαρίδη
- ΥΠΕΞ Βρετανίας: Ο Πούτιν κρατάει όμηρο την διεθνή κοινότητα μέσω των τροφίμων
- Σολτς: Ο Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Ετήσια Γενική Συνέλευση Green Dot (Cyprus) Public Co Ltd
- ΠτΔ: Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τροχαίο ατύχημα για τον Γιώργο Σαμπάνη και τη σύντροφό του
- Σημαντικές καινοτομίες στο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: «Δεν θα αφήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτους απέναντι στις ανατιμήσεις»
- Η Vogue Greece Ιουνίου ταξιδεύει στην Κύπρο
- Η Ελλάδα με τις νέες υποδομές μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο
- 75ο Φεστιβάλ Καννών: Βραβείο για την ταινία της Εύης Καλογηροπούλου
- Η Μάγια Τσόκλη στη Vogue Greece Ιουνίου
- Μεταρρυθμίζει τις υπηρεσίες πληροφοριών στη σκιά των παρακολουθήσεων ο Πέδρο Σάντσεθ
- Σόου του Ερντογάν με απειλές κατά εργολάβου – «Μα τι λέει αυτός; Να αλλάξουμε εργολάβο!»
- Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος με φοιτητές και ΜΑΤ - Πεδίο μάχης το ΑΠΘ (VIDEO)