Σχολική Εφ.Λευκωσίας:Επιμένει στα νούμερα που κατέθεσε για αλλοδαπούς μαθητές

Επιμένει στους αριθμούς που κατέθεσε στη Βουλή η σχολική εφορεία Λευκωσίας, σε σχέση με τους Κύπριους και αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου. 

Μιλώντας στο SigmaLive o πρόεδρος της σχολικής εφορείας Λευκωσίας, Νίκος Μεγάλεμος, είπε τα στοιχεία που παρουσίασε ενώπιον της Βουλής είναι σωστά.

Τα

εν λόγω δεδομένα όπως ανέφερε, αφορούσαν τα σχολεία που βρίσκονται υπό την ευθύνη της εφορείας, δηλαδή αυτά που βρίσκονται στον Δήμο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον κ.Μεγάλεμο, τυχόν απόκλιση στοιχείων οφείλεται στο ότι το Υπουργείο παρουσίασε στοιχεία στο σύνολο της επαρχίας και είναι λογικό να αλλάξουν οι αριθμοί. 

Όσον αφορά τον τρόπο συλλογής των δεδομένων, ο κ. Μεγάλεμος επεσήμανε ότι έλαβαν τα στοιχεία από την γραμματεία των σχολείων.

Ο κ.Μεγάλεμος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στο Υπουργείο και ανέφερε ότι ανάγουν το θέμα σε ρατσιστικό.

«Πρόθεσή μας είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, τα εκπαιδευτικά ζητήματα είναι θέμα του Υπουργείου», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Σχεδόν το 50% των μαθητών στη Λευκωσία είναι αλλοδαποί – Αναλυτικά τα στοιχεία

Keywords
Τυχαία Θέματα