Σε αναμέτρηση μηδενικού αθροίσματος η διαμάχη της Δύσης με Ρωσία και Κίνα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αντιπαράθεση της Ρωσίας και της Κίνας με την Δύση πλήττει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, γράφει ο διεθνής Τύπος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης, η διαιώνιση της αντιπαράθεσης πλήττει τις εθνικές οικονομίες και μετεξελίσσεται σε αναμέτρηση μηδενικού αθροίσματος. Έτσι, μαζί με την Ρωσία και την Κίνα, βαριά πλήγματα στην οικονομία της μετρά η Ουκρανία, την οποία υποστηρίζει η Δύση.
Την ίδια ώρα, ο κινεζικός Τύπος επιμένει στην σημασία της «ενσωμάτωσης»
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ρωσικός και ουκρανικός Τύπος ανέλυσαν την νέα φάση του πολέμου στην Ουκρανία.
Η οικονομική πτυχή της αντιπαράθεσης
«Για δικτάτορες και εμπορικά πλεονάσματα» είναι ο τίτλος του άρθρου γνώμης του Paul Krugman, που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times». Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «Ένα πράγμα που έχουν κοινό η Κίνα και η Ρωσία είναι ότι και οι δύο έχουν σήμερα πολύ μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα. Είναι αυτά τα πλεονάσματα σημάδια δύναμης; Είναι απόδειξη ότι η απολυταρχία λειτουργεί; Όχι, και στις δύο περιπτώσεις τα πλεονάσματα είναι σημάδια αδυναμίας. Ξεκινήστε με την Ρωσία, της οποίας το εμπορικό πλεόνασμα έχει εκτοξευθεί από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία. (Ωστόσο) αυτό που έκαναν οι κυρώσεις είναι να υπονομεύσουν την ικανότητα της Ρωσίας να εισάγει, ιδίως την ικανότητά της να αγοράζει κρίσιμες βιομηχανικές εισροές».
Στην συνέχεια, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι «το εμπορικό πλεόνασμα της Ρωσίας είναι στην πραγματικότητα κακά νέα για τον Πούτιν, ένα σημάδι ότι η χώρα του δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει τα μετρητά της για να αγοράσει αγαθά που χρειάζεται για να διατηρήσει την πολεμική της προσπάθεια. Το πρόβλημα της Κίνας είναι διαφορετικό: το εμπορικό της πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων εσωτερικών προβλημάτων που μπορεί, τελικά, να κορυφώνονται. Οι εξωτερικοί παρατηρητές έχουν παρατηρήσει εδώ και καιρό ότι πολύ μικρό μέρος του εθνικού εισοδήματος της Κίνας φτάνει στο κοινό, με αποτέλεσμα οι καταναλωτικές δαπάνες να παραμένουν αδύναμες, παρά την ταχεία οικονομική ανάπτυξη. Αντίθετα, το έθνος έχει διατηρήσει λίγο πολύ την πλήρη απασχόληση, διοχετεύοντας φτηνή πίστωση σε όλο και πιο μη παραγωγικές επενδυτικές δαπάνες, κυρίως σε μια διογκωμένη αγορά κατοικίας που υποστηρίζεται από το συνεχώς αυξανόμενο ιδιωτικό χρέος».
Τέλος, ο κ. Krugman καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Το να εξάγεις περισσότερα από όσα εισάγεις δεν σημαίνει ότι κερδίζεις: Με διαφορετικούς τρόπους, τόσο τα εμπορικά πλεονάσματα της Ρωσίας όσο και της Κίνας αντιπροσωπεύουν μάλλον αποτυχία παρά επιτυχία. Και σε ένα ευρύτερο επίπεδο, βλέπουμε το πρόβλημα με τις δικτατορίες, όπου κανείς δεν μπορεί να πει στον ηγέτη πότε κάνει λάθος».
Στο ίδιο θέμα εστιάζει δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού «The Economist», το οποίο ήταν δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του περιοδικού στις 25 Αυγούστου με τον τίτλο «Η οικονομία της Κίνας μαστίζεται από προβλήματα». Σύμφωνα με το άρθρο «η πολιτική μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας έχει αφήσει την οικονομία της παγιδευμένη. Ο αντίκτυπος είναι τόσο άμεσος όσο και έμμεσος, παρεμποδίζοντας τόσο την προσφορά όσο και την οικονομική ατμόσφαιρα. Η συσσώρευση κακών οικονομικών στοιχείων ώθησε την κεντρική τράπεζα να δράσει. Μείωσε δύο επιτόκια κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στις 15 Αυγούστου, αντιστρατεύοντας την παγκόσμια τάση για αυστηρότερη νομισματική πολιτική. Όμως, οι μειώσεις αυτές μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές, επειδή η ζήτηση για δάνεια είναι αδύναμη. (Πλέον) το βάρος πέφτει πιο σταθερά στην δημοσιονομική πολιτική για τη διάσωση της οικονομίας της Κίνας. Οι επενδύσεις σε υποδομές αυξάνονται ήδη με ταχείς ρυθμούς. Αλλά η κεντρική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρέμβει αποφασιστικά για να αναζωογονήσει την αγορά ακινήτων.»
Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρεται ότι «η δέσμευση για μηδενική μείωση της αγοράς και για τον τερματισμό των υπερβολικών στεγαστικών δαπανών της Κίνας προέρχεται από την κορυφή. Και οι δύο στόχοι έχουν τονιστεί επανειλημμένα από τον Σι Τζινπίνγκ, τον ηγέτη της Κίνας. Καθώς ετοιμάζεται να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος αργότερα φέτος, αυτές οι σιδερένιες δεσμεύσεις έχουν αφήσει την οικονομία σε κατάσταση αναβρασμού. Το οικονομικό σκηνικό για το συνέδριο δεν είναι αυτό που πίστευε ο Σι Τζινπίνγκ ότι θα ήταν. Ούτε πρόκειται για κάτι που η σκέψη του Σι Τζινπίνγκ φαίνεται ικανή να λύσει».
Για τον Thomas d'Istria, της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», αρνητικές εξελίξεις εμφανίζονται και στον ορίζοντα της Ουκρανίας, καθώς συνεχίζονται ο πόλεμος σε αυτήν την χώρα και η ιστορική αναμέτρηση της Ρωσίας και της Κίνας με την Δύση. Σε άρθρο γνώμης με τίτλο «Στο Κίεβο, οι πρώτες επικρίσεις πίσω από την πολιτική ενότητα γύρω από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι» που δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου, ο κ. d'Istria αναφέρει ότι «οι Ουκρανοί έχουν εισέλθει σε μια νέα πραγματικότητα. Έξι μήνες μετά την έναρξη της εισβολής, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καταλαμβάνουν λίγο περισσότερο από το 20% της επικράτειάς τους, χιλιάδες άμαχοι έχουν χάσει την ζωή τους και εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να δηλώνει την αποφασιστικότητά του να αποκλείσει οποιαδήποτε ειρηνευτική διαπραγμάτευση με τη Ρωσία χωρίς την προηγούμενη αποχώρηση των εχθρικών στρατευμάτων. (Ωστόσο) Καθώς οι ρωσικοί πύραυλοι συνεχίζουν να πέφτουν βροχή στη χώρα, η πολιτική ενότητα που συγκολλήθηκε από τον πρόεδρο τον Φεβρουάριο του 2022 φαίνεται τώρα να έχει ρωγμές. "Οι Ουκρανοί κατάλαβαν ότι δεν ήταν καλό να επικρίνουν την κυβέρνηση σε καιρό πολέμου", λέει ο Sergiy Gaidai, επικεφαλής μιας ουκρανικής συμβουλευτικής εταιρείας. Όμως "στις αρχές του καλοκαιριού, η κατάσταση άλλαξε και βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ασκούν κριτική στον πρόεδρο, να θέτουν άβολες ερωτήσεις"».
Στην συνέχεια, ο αρθρογράφος προσθέτει ότι «η τελευταία (πολιτική) διαμάχη (στην Ουκρανία) προκλήθηκε από μια δήλωση που έκανε ο Ζελένσκι σε μια μακροσκελή συνέντευξη στην Washington Post. Ερωτηθείς σχετικά με τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της ρωσικής εισβολής, ο επικεφαλής του κράτους δικαιολόγησε τη μη κοινοποίηση προειδοποιήσεων από Αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας για εισβολή, από φόβο ότι οι Ουκρανοί θα πανικοβάλλονταν και θα εγκατέλειπαν την χώρα. (Για το γεγονός ότι) "ο λαός, έχοντας πληρώσει τόσο ακριβά την ανευθυνότητα και την αδράνεια εκείνων που είχαν την πληροφόρηση και τα μέσα να προετοιμάσουν τη χώρα" (κατηγορεί η αντιπολίτευση τον Ουκρανό Πρόεδρο)».
Για τα οικονομικά δεινά που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Ζελένσκι, η αγγλόφωνη υπηρεσία της «Deutsche Welle» στις 22 Αυγούστου φιλοξένησε το δημοσίευμα με τίτλο «Η Ουκρανία δίνει μάχη για να αποφύγει τον υπερπληθωρισμό καθώς το κόστος του πολέμου εκτοξεύεται στα ύψη». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «καθώς ο πόλεμος κατά της Ρωσίας εισέρχεται στον έβδομο μήνα του, η Ουκρανία βρίσκεται οικονομικά σε δύσκολη θέση. Τα φορολογικά έσοδα έχουν πέσει κατακόρυφα λόγω μιας οικονομίας σε ελεύθερη πτώση, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει έλλειμμα στον προϋπολογισμό ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5,02 δισεκατομμύρια ευρώ) τον μήνα. Για να καλύψει την έλλειψη μετρητών, η κεντρική τράπεζα της χώρας τυπώνει χρήματα και αγοράζει κρατικά ομόλογα ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Με τον πόλεμο να είναι πλέον πιθανό να τραβήξει επ' αόριστον, η χώρα αντιμετωπίζει την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου πληθωρισμού. Αυτό θα διαβρώσει περαιτέρω την αξία του νομίσματος της Ουκρανίας, της γρίβνας, η οποία έχει ήδη χάσει κατά περίπου το ένα τρίτο της αξίας της. Ο πληθωρισμός ανέρχεται στο 20% και είναι ενδέχεται να φτάσει το 30% μέχρι το τέλος του έτους».
Στο δημοσίευμα της γερμανικής υπηρεσίας αναφέρονται και τα εξής: «Καθώς η Ουκρανία διαπραγματεύεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ένα νέο πρόγραμμα δανείων ύψους 15 έως 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η κυβέρνηση συγκεντρώνει χρήματα από το κοινό μέσω πολεμικών ομολόγων - ένα μέτρο που θα μπορούσε εύκολα να αυξηθεί. Οι Ουκρανοί έχουν ήδη δωρίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την πολεμική προσπάθεια από μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων χωρίς τόκους ή άλλα κίνητρα. Ενώ ορισμένοι Ουκρανοί έχουν κρυμμένο πλούτο καταχωνιασμένο σε offshore ή εκτός τραπεζικού συστήματος, εκατομμύρια άνθρωποι επιβιώνουν μετά βίας με τις εναπομείνασες αποταμιεύσεις τους. Αντιμέτωποι με την εκτίναξη των τιμών, την ανεργία και την διαφαινόμενη φτώχεια, μπορεί να μην έχουν άλλη επιλογή από το να κρατήσουν τα μετρητά τους».
«Η ενοποίηση με την Ταϊβάν δεν θα καθυστερήσει», ισχυρίζεται ο κινεζικός Τύπος
Ο αγγλόγλωσση κινεζική εφημερίδα «China Daily» παραμένει επικεντρωμένη στο ζήτημα της Ταϊβάν. Σε άρθρο γνώμης του Wen Siyuan που δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου με τίτλο «Τα τεχνάσματα για την αποδυνάμωση της αρχής της μίας Κίνας είναι καταδικασμένα σε αποτυχία», επισημαίνονται τα εξής: «Η αρχή της μίας Κίνας αναγνωρίζεται από την διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των διαδοχικών κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Κίνα έχει διπλωματικές σχέσεις με 181 χώρες και όλες αυτές οι χώρες αναγνωρίζουν και τηρούν την αρχή της μίας Κίνας. Ο κινεζικός λαός πέρα από τα Στενά και σε άλλα μέρη του κόσμου επιδιώκει την πλήρη επανένωση του κινεζικού έθνους και βλέπει την Ταϊβάν ως αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας. Οι ΗΠΑ έχουν διπλωματικές σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η οποία είναι ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος της Κίνας, γεγονός που αναγνωρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη και οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή είναι η βασική γραμμή που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και να καταπατηθεί από κανέναν, ούτε καν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πόσον μάλλον από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων».
Στη συνέχεια του άρθρου προβάλλονται οι εξής απόψεις: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πλήρης επανένωση του κινεζικού έθνους θα πραγματοποιηθεί. Πράγματι, ο στόχος της εθνικής επανένωσης ως μέρος της εθνικής αναζωογόνησης δεν απέχει πολύ από την υλοποίησή του. Ο Zhu Fenglian, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι δεν θα αφήσουμε το έργο της επανένωσης στην επόμενη γενιά μας. Όλες οι προσπάθειες των ΗΠΑ να περιορίσουν την Κίνα εκμεταλλευόμενες το ζήτημα της Ταϊβάν θα αντιμετωπιστούν σθεναρά, το ίδιο και ο ευσεβής πόθος των αρχών της Ταϊβάν να επιδιώξουν την "ανεξαρτησία της Ταϊβάν", ζητώντας την υποστήριξη των ΗΠΑ».
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Times of India» προσεγγίζει με προβληματισμό το παραπάνω μήνυμα του Πεκίνου, και σε νέα ανάλυση της εστιάζει στην προπαγανδιστική εκστρατεία που διεξάγει το κομμουνιστικό καθεστώς της γειτονικής χώρας στο εξωτερικό. Σε ανάλυση με τίτλο «Η παρανοϊκή Κίνα επιδιώκει να εξάγει προπαγάνδα και λογοκρισία» με ημερομηνία δημοσίευσης την 23η Αυγούστου, η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο αυστηρός κυβερνητικός έλεγχος της Κίνας στα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο και η ικανότητά της να φιμώνει την ελευθερία του λόγου είναι θρυλική. Το Πεκίνο δεν περιορίζεται στο να φιμώνει όλες τις (ανεξάρτητες) φωνές στο εσωτερικό, αλλά θέλει να διαδώσει το ίδιο διαστρεβλωμένο μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Από την αρχή της διακυβέρνησης του, ο (Κινέζος Πρόεδρος) Σι προώθησε την προπαγάνδα και διπλασίασε τη λογοκρισία. Ο μέσος Κινέζος δεν τολμά να πει αυτό που σκέφτεται και σίγουρα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα διεθνή φόρουμ, όπως το Twitter. Η Κίνα βλέπει το διαδίκτυο ως πεδίο μάχης στο οποίο πρέπει να κυριαρχήσει αν θέλει να κερδίσει τον παγκόσμιο αγώνα για την "κυριαρχία της εικόνας". Εισάγει τις ανατριχιαστικές αντιλήψεις της για την λογοκρισία και την προπαγάνδα».
Το ινδικό δημοσίευμα καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Οι προσπάθειες προπαγάνδας της Κίνας στο εξωτερικό βελτιώνονται και εξελίσσονται. Αυτό μπορεί να φανεί στους ανοιχτούς προπαγανδιστικούς τόνους που αντικαθίστανται από την αφήγηση ιστοριών, σε προσπάθειες να αλλάξουν διακριτικά τις αντιλήψεις των ξένων για την Κίνα. Δυστυχώς, η επιτυχημένη προπαγάνδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ) στο εσωτερικό σημαίνει ότι ο στενόμυαλος εθνικισμός οργιάζει στην Κίνα, συν το ότι επιδεικνύει περιφρόνηση και υπεροψία προς τις μικρότερες χώρες».
Ο ρωσικός και ουκρανικός Τύπος
Η προσοχή του ρωσικού Τύπου παρέμεινε και αυτήν την εβδομάδα επικεντρωμένη στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία. «Ο Σοϊγκού μιλά για την πρόοδο της ρωσικής ειδικής επιχείρησης για την προστασία του Ντονμπάς», υπήρξε ο τίτλος του δημοσιεύματος της ρωσικής εφημερίδας «Izvestia», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου και ανέφερε τα εξής: «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας για την προστασία του Ντονμπάς εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο, όλα τα καθήκοντα θα εκπληρωθούν. Αυτό δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού την Τετάρτη 24 Αυγούστου. "Υπήρχε μια πραγματική απειλή από το Κίεβο, το οποίο αρνήθηκε να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, για τους κατοίκους του Ντονμπάς και, μακροπρόθεσμα, για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η κατανόηση αυτού του γεγονότος οδήγησε στην ανάγκη για μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία", δήλωσε σε συνάντηση των Υπουργών Άμυνας των κρατών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης».
Στην συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρονται τα εξής: «Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η επιβράδυνση του ρυθμού της επίθεσης κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης ήταν μια συνειδητή απόφαση, η οποία καθοδηγήθηκε από την επιθυμία να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων. Στις 20 Αυγούστου, ο κ. Σοϊγκού είχε δηλώσει ότι η απόφαση για την διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης ελήφθη με βάση τις ρωσικές εκτιμήσεις περί ασφάλειας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η μόνη σωστή απόφαση. Πρόσθεσε ότι τις πρώτες ημέρες, οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν εντελώς απάνθρωπες τακτικές, κρυμμένες ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές των ουκρανικών πόλεων και χρησιμοποιώντας τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.»
Για το ίδιο θέμα, η αγγλόφωνη ουκρανική εφημερίδα «The Kyiv Independent» στις 20 Αυγούστου δημοσίευσε το άρθρο γνώμης της Oksana Bashuk Hepburn με τίτλο «Οι δίκες του Πούτιν για τον "Μεσαίωνα" και οι ανίκανοι διεθνείς οργανισμοί». Στο άρθρο της η κ. Hepburn αναφέρει πως «η φρίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία δείχνει πώς ήταν οι σκοτεινοί αιώνες. Τώρα, ο Ρώσος δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να γίνει ακόμα πιο σκοτεινός. Σχεδιάζει να το κάνει στην επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας με εικονικές δίκες επίδειξης για τους υπερασπιστές της Αζοφστάλ ως "τρομοκράτες". Αντί για μουσική, η αίθουσα συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μαριούπολης θα γεμίσει με ύβρεις που θα εκτοξεύονται στους ήρωες που έχουν φυλακιστεί σαν άγρια ζώα για τον μέγιστο δημόσιο εξευτελισμό και κακοποίηση».
Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρονται και τα εξής: «Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η τρέλα είναι μια στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας. Μέχρι τότε η Ρωσία είναι ελεύθερη, ενώ οι ήρωες της Αζοφστάλ κινδυνεύουν και είναι μόνοι τους, εγκαταλελειμμένοι από τις διεθνείς οντότητες που έχουν εντολή να τους βοηθήσουν. Οι ειρηνοφύλακες του ΟΗΕ - τα Γαλάζια Κράνη - θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αντίκτυπο στη συμπεριφορά της Ρωσίας, αλλά λόγω του βέτο της δεν επιχειρούν επί του παρόντος στην Ουκρανία. Η Διεθνής Αμνηστία έχει ντροπιαστεί πρόσφατα με την προκατάληψη της υπέρ του επιτιθέμενου στον πόλεμο της Ρωσίας. Ένας πιθανός παρεμβαίνων θα μπορούσε να είναι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, οι προσπάθειές της είναι αμφίβολες».
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέος κεραυνός για την κυβέρνηση: «Ώρα να ανησυχούμε ξανά για την Ελλάδα» μεταδίδει το Reuters
- Κόρινθος: H τρομακτική στιγμή που 19χρονος παρασύρεται από οδηγό ο οποίος βάζει όπισθεν και τον πατά ξανά
- Κι όμως... Δεν θα είναι μόνο στο Καλημέρα Ελλάδα η Αναστασοπουλου...
- Γιατί μυρίζει άσχημα η αναπνοή; 5 τρόποι αντιμετώπισης
- F1: Ποινές σε Φερστάπεν, Λεκλέρ και σε άλλους τέσσερεις οδηγούς
- Τζόκερ: Άφαντος ο τυχερός του δελτίου 11,9 εκατ. ευρώ στη Λάρισα
- Κορονοϊός: H Moderna μηνύει τις Pfizer/BionTech για αντιγραφή της τεχνολογίας mRNA των εμβολίων
- Πολεμικό Ναυτικό: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο της 19χρονης δόκιμης – Ποια τα σενάρια
- Καταστροφή η φετινή ευρωπαϊκή χρονιά για την Ελλάδα
- Τροχαίο ατύχημα στην Αττική Οδό - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Σε αναμέτρηση μηδενικού αθροίσματος η διαμάχη της Δύσης με Ρωσία και Κίνα
- Αυτοί είναι οι ομίλοι της Ομόνοιας και της ΑΕΚ!
- Φουάτ Οκτάι προς Ελλάδα: «Μολών Λαβέ»
- Το Ιράν αποτελεί το κύριο θέμα της επίσκεψης του ισραηλινού ΥΠΑΜ στις ΗΠΑ
- Έμαθε αντιπάλους ο Απόλλωνας για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ!
- Τζόνσον: Πρόσθετη βοήθεια από το διάδοχό του για την ενεργειακή ακρίβεια
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου
- Πέραν των 3 ετών για να αντικαταστήσει η ΕΕ το ρωσικό φυσικό αέριο
- Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Βαν έπεσε σε καφετέρια - Έξι τραυματίες
- Ορφανίδης: Προσήλωση στην επίτευξη ουσιαστικής ισότητας των φύλων
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Σε αναμέτρηση μηδενικού αθροίσματος η διαμάχη της Δύσης με Ρωσία και Κίνα
- Αυτόν καταζητεί η Αστυνομία για επίθεση με μαχαίρι εναντίον 22χρονου (ΦΩΤΟ)
- Το Ιράν αποτελεί το κύριο θέμα της επίσκεψης του ισραηλινού ΥΠΑΜ στις ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου
- Πέραν των 3 ετών για να αντικαταστήσει η ΕΕ το ρωσικό φυσικό αέριο
- Τζόνσον: Πρόσθετη βοήθεια από το διάδοχό του για την ενεργειακή ακρίβεια
- Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Βαν έπεσε σε καφετέρια - Έξι τραυματίες
- Φουάτ Οκτάι προς Ελλάδα: «Μολών Λαβέ»
- Ορφανίδης: Προσήλωση στην επίτευξη ουσιαστικής ισότητας των φύλων
- Έμαθε αντιπάλους ο Απόλλωνας για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μπέλα Χαντίντ: Πώς φόρεσε τη μεγαλύτερη τάση της νέας σεζόν
- Κατρίνης σε Μητσοτάκη: “Πραγματικά θέλετε να συγκρίνετε εποχές όπως το 1981”
- Τσιτσιπάς – Σάκκαρη: Οι Ελληνικές αναμετρήσεις στο US Open
- Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο (ΦΩΤΟ)
- Τελεσίδικα
- Αλεποχώρι: «Νόμιζε ότι ήταν κλέφτες δεν ήξερε για παιδιά» λέει ο δικηγόρος του 70χρονου
- Ακρίβεια: 25% «καπέλο» μέσα σε έναν μήνα σε βασικά προϊόντα του σουπερμάρκετ
- Ποδόσφαιρο: Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε τον Χουάνγκ και τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό