Σε ανώνυμο τάφο οι μακελάρηδες του «Charlie Hebdo»

Υπό άκρα μυστικότητα και σε ανώνυμο μνήμα τάφηκε ένας από τους δύο αδερφούς που αιματοκύλησαν το «Charlie Hebdo», ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την ταφή του δράστη της ομηρίας στο παντοπωλείο. Στο μεταξύ, απαγορεύτηκε πορεία που επρόκειτο να γίνει σήμερα στο Παρίσι, με σύνθημα «έξω οι ισλαμιστές».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι τοπικές αρχές αντέδρασαν στο ενδεχόμενο να ταφούν στα κοιμητήριά τους οι μακελάρηδες του Παρισιού, φοβούμενες τυχόν αντιδράσεις, αλλά και το ενδεχόμενο τα μνήματά τους να μετατραπούν σε «τόπους προσκυνήματος».Ο Σαΐντ Κουασί, ένα από τα δύο αδέρφια που άνοιξαν

πυρ στο σατιρικό περιοδικό, τάφηκε σε ανώνυμο μνήμα στην γαλλική Ρενς, την πόλη όπου διέμενε, παρά τις αρχικές ενστάσεις του Δήμου. «Η ταφή έγινε με τον πιο διακριτικό και ανώνυμο τρόπο, την Παρασκευή», αρκέστηκε να δηλώσει ο δήμαρχος, Αρνό Ρομπινέ.Το ίδιο πρόκειται να γίνει και με τον αδερφό του Σαΐντ, Σερίφ, ο οποίος διέμενε στο Ζενεβιγέ έξω από το Παρίσι. Δημοτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως ο μακελάρης θα ταφεί σε ανώνυμο μνήμα «ώστε να αποφευχθεί άσκοπη και αναξιοπρεπής διαμάχη».Μέχρι στιγμής, άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την σωρό του Αμεντί Κουλιμπαλί, του ενόπλου της ομηρίας στο παντοπωλείο. Μάλιστα, ο δήμος του Φοντενέ-ο-Ροζ, όπου κατοικούσε ο Κουλιμπαλί, έχει ήδη διαμηνύσει ότι στο τοπικό κοιμητήριο δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για μουσουλμάνους.Στο μεταξύ, γαλλικό δικαστήριο ενέκρινε την απαγόρευση που είχε εκδώσει η αστυνομία για πορεία με σύνθημα «έξω οι ισλαμιστές» στη γαλλική πρωτεύουσα, υπό τον φόβο ταραχών. Διοργανωτές ήταν δύο ομάδες που δηλώνουν υποστηρικτές κοσμικών και ρεπουμπλικανών αρχών.

Πηγή: star.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα