Σε εξέλιξη οι τελικές αγορεύσεις στην υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και περίπου μία ώρα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία η διαδικασία των τελικών αγορεύσεων στην ποινική υπόθεση, εναντίον του τέως Βοηθούν Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι δικηγόροι Ανδρέας Κυπρίζογλου και Παναγιώτης Νεοκλέους, καθώς και το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Χρίστος Πουργουρίδης, υπέδειξε ότι «όπως το νερό ενός ποταμού δεν μπορεί να ταξιδέψει πάνω από την πηγή του,

έτσι ούτε χωρίς επαρκή μαρτυρία μπορεί να αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ενοχή του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Η υπόθεση, ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο κ. Πουργουρίδης, έχει τόσα κενά που όσο κι αν προστεθούν μεταξύ τους, δεν μπορούν να παράγουν υπόθεση πέραν πάσης αμφιβολίας και άρα ο κατηγορούμενος πρέπει να αθωωθεί.

Ο συνήγορος του κ. Ερωτοκρίτου υπέδειξε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να αποδεικνύει την πιθανότητα ενοχής του κατηγορούμενου, αλλά αντιθέτως υπάρχει μαρτυρία που καθιστά την πιθανότητα να διέταξε ποινική δίωξη για την υπόθεση της Providencia, λόγω της καταγγελίας του δικηγόρου που εκπροσωπεί την κόρη του ιδρυτή της εταιρείας από τον δεύτερο γάμο.

Επιπλέον, η μαρτυρία καθιστά την πιθανότητα ο κ. Ερωτοκρίτου να πίστευε πως στην υπόθεση υπήρχαν σοβαρά ποινικά αδικήματα και διαφωνούσε με τη θέση του τέως Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, ότι η εν λόγω υπόθεση πρέπει να λυθεί στα πολιτικά δικαστήρια.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η τελική αγόρευση του συνηγόρου του Παναγιώτη Νεοκλέους, Αλέκου Μαρκίδη.

Ο κ. Μαρκίδης υπέδειξε ότι δεν υπάρχει καμία άμεση μαρτυρία που να αποδεικνύει επαρκώς την εποχή του κ. Νεοκλέους. Αντιθέτως, όπως ανέφερε, υπάρχει άμεση μαρτυρία υπέρ της αθωότητάς του.

Keywords
Τυχαία Θέματα