Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος: Νέα κίτρινη προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ απόψε

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα, σύμφωνα με νέα κίτρινη προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το βράδυ της Κυριακής η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να πέσει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 10:00 το βράδυ της Κυριακής έως τις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας, καταλήγει

η προειδοποίηση. 

ΑΡ.ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ: 25
ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ: ΚΙΤΡΙΝΟ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 24/07/2022 ΩΡΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: 1600 T.X.
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 2200 T.X. 24/07/2022 ΜΕΧΡΙ: 1800 T.X. 25/07/2022 pic.twitter.com/iP2VwZnpY2

— CYMET (@CyMeteorology) July 24, 2022

Αναλυτικά η πρόγνωση: 

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά, στα νοτιοδυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο, αρχικά στα ανατολικά παράλια, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία  δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα