ΣΕΚ: Απαραίτητες οι κρατικές εγγυήσεις για ενίσχυση της απασχόλησης

Οι κρατικές ενισχύσεις είναι απαραίτητες για ενίσχυση της απασχόλησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚ

Όπως σημειώνει, «τάσσεται υπέρ της επείγουσας έγκρισης του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, γιατί μέσα από την υλοποίηση του θα παρασχεθεί νέα ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις». 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η οποιαδήποτε πολιτική που προστατεύει και στηρίζει την απασχόληση ενισχύοντας την  επιχειρηματικότητα πρέπει

να υλοποιείται, ως απότοκο και της προηγούμενης απαραίτητης διαβούλευσης.  

Η ΣΕΚ τάσσεται υπέρ της επείγουσας έγκρισης του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, (το οποίο συζητήθηκε ήδη αρκετά μέχρι σήμερα), γιατί μέσα από την υλοποίηση του θα παρασχεθεί νέα ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες στη βάση προηγούμενων κυβερνητικών σχεδίων ανέλαβαν την υποχρέωση να διατηρήσουν την απασχόληση στα προ κρίσης επίπεδα. 

Η μέχρι σήμερα διαχείριση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης έγινε μέσα από τη συνεργασία, τη συναντίληψη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στις πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και αυτό πρέπει να γίνει και τώρα με το θέμα των κρατικών ενισχύσεων. 

Η ΣΕΚ με απόλυτη στοχοπροσήλωση στην επίτευξη του στόχου που από κοινού τέθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, για στήριξη των εργαζομένων, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, καλεί την πολιτεία, (κυβέρνηση και βουλή), να βρουν τον τρόπο της συναίνεσης για ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από την παρούσα Βουλή.  

Όσον αφορά τέλος τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις π.χ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δικαιοσύνης η ΣΕΚ εκφράζει την απαρέσκεια της γιατί αυτά τα ζητήματα συζητούνται τουλάχιστον την τελευταία πενταετία και θα έπρεπε να είχαν ήδη εγκριθεί προ καιρού ως βασικές παράμετροι για την εδραίωση του κράτους δικαίου. 

Διαβάστε επίσης 

Επιστολή Αβέρωφ σε ΠτΒ – Ζητά επείγουσα συζήτηση για κρατικές εγγυήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα