Σερντάρ Ντενκτάς: «Παραδίδουν τα πάντα στην Τουρκία»

Συνέντευξη του πρώην ηγέτη του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος (DP) Σερντάρ Ντενκτάς, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», την οποία αξιολογεί ανάμεσα σε άλλα την πολιτική που ακολουθεί η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα και τις σχέσεις με την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, στην συνέντευξη ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι «όσοι κυβερνούν τη χώρα συγχέουν τη γραμμή της διαβούλευσης με την υπακοής στην Τουρκία» και δήλωσε: «Η παρέμβαση σε επίπεδο δημοσίων υπαλλήλων, όχι σε πολιτικό επίπεδο, λαμβάνεται εδώ ως διαταγή και γίνεται πράξη».

Επισημαίνοντας ότι

η αντίληψη «δεν είμαστε υπεύθυνοι» αυξάνεται σταδιακά στην κοινωνία, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι η πολιτική που ασκείται  μοιάζει να μετατρέπεται σταδιακά «σε παράδοση των πάντων στην Τουρκία σε 3 βήματα».

«Χαίρομαι που αποχώρησα από το κοινοβούλιο αυτή τη θητεία. Δεν θα μπορούσα να είμαι μέρος αυτής της ντροπής. Χαίρομαι που δεν πήρα μέρος σε αυτή την ντροπή, είμαι ευτυχής», ανέφερε.

Απατώντας σε ερώτηση, ο Ντενκτάς παραδέχτηκε ότι κι όταν ο πατέρας του Ραούφ βρισκόταν στην «εξουσία» υπήρχαν παρεμβάσεις από την Άγκυρα, αλλά αυτές οι παρεμβάσεις γίνονταν υπό τύπο «πρότασης».

«Είναι σαν η πολιτική να μετατρέπεται σταδιακά σε έναν τρόπο ακύρωσης του εαυτού της και παράδοσης των πάντων στην Τουρκία σε τρία βήματα», είπε και πρόσθεσε ότι θεωρεί πως η Τουρκία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την κατάργηση της «τδβκ».

Αναφέρθηκε ακόμα και στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους και  είπε πως δεν γνωρίζει αν αυτά είναι κούφια λόγια ή αν υπάρχει στα κατεχόμενα κάποια ομάδα υποστήριξης αυτού του κινήματος.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει ανάγκη για «προεδρικό» συγκρότημα κτηρίων και ότι δεν είναι προτεραιότητα και δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι.

Σε ερώτηση αν είναι αλήθεια ότι ο απερχόμενος «πρέσβης» της Τουρκίας παρέμβαινε στην πολιτική, ο κ. Ντενκτάς είπε πως δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι οι «πρέσβεις» της Τουρκίας έχουν σημαντικά καθήκοντα στα κατεχόμενα, αλλά είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας και εφαρμόζουν τις οδηγίες που προέρχονται από εκεί.

Διαβάστε επίσης: Μάριο Νάβα: Ανάγκη για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ δυο κοινοτήτων

Keywords
Τυχαία Θέματα