ΣΕΣΙΚ: Καλύτερες απολαβές και ανέλιξη προτείνει το Υπ.Υγείας

"Ο Υπουργός Υγείας πρότεινε συμβόλαια μακροχρόνια, σε όποιους επιλέξουν είτε το καθεστώς μονιμότητας είτε το καθεστώς αορίστου χρόνου, με καλύτερες απολαβές από τις τωρινές και με κάποια ανέλιξη βάσει αξιολόγησης", σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου, κ Αντρέα Κωστή.

Ο ΣΕΣΙΚ

είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Γιώργο Παμπορίδη με στόχο να συζητηθούν προβλήματα του κλάδου αλλά και να γίνει μια ενημέρωση σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων αλλά και το ΓεΣΥ.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κωστή, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι προωθείται πλέον παράλληλη εφαρμογή της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ με την πρώτη πιθανόν να ξεκινά ακόμα και το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΙΚ ενημερώθηκαν επίσης για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, όπως η μηχανογράφηση και η δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ο κ. Κωστή αναφέρει επίσης ότι σημαντικό μέρος της συζήτησης αναλώθηκε πάνω στους τρόπους και στα κίνητρα με τα οποία μπορεί το Υπουργείο να κρατήσει τους γιατρούς στο δημόσιο και να προσελκύσει νέους ιατρούς που να ενδιαφέρονται να εργοδοτηθούν.

Η ΣΕΣΙΚ βρίσκεται σε αναμονή ενός πρότυπου των συμβολαίων που θα προταθούν από το Υπουργείο, κάτι που πιθανόν θα γίνει εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών.

Σε σχέση με την αξιολόγηση των γιατρών του δημοσίου ο πρόεδρος της ΣΕΣΙΚ τονίζει: «Το θέμα της αξιολόγησης του ιατρού στα πλαίσια ενός αυτονομημένου οργανισμού ήταν ένα θέμα που συζητήσαμε εκτεταμένα. Με το υπάρχον σύστημα υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και δε βοηθά στη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσηλευτήρια να μην είναι πλήρως αποδοτικά, να μην είναι ικανοποιημένοι ούτε οι γιατροί άρα να μην προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους».

Ο κ. Κωστή σημειώνει: «Επισημάναμε και το θέμα υποστελέχωσης, ειδικά στις βασικές ειδικότητες, όπου δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός γιατρών για να στελεχώνουν τα τμήματα».

Πηγή ygeia-news

Keywords
Τυχαία Θέματα