Σφοδρές αντιδράσεις για δηλώσεις Κουλία:Να παραιτηθείς με ένα δημόσιο συγγνώμη

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία, στο Τμήμα Δασών και τους Δασοπυροσβέστες.

Συγκεκριμένα, όταν βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «εκείνο που χρειάζεται να αναλάβει επιτελικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία για όλες τις πυρκαγιές. Το Τμήμα Δασών δεν έχει ούτε τη δομή ούτε τα μέσα. Μπορεί να λειτουργεί βοηθητικά κάτω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Δεν μπορεί το Τμήμα Δασών να μου λέει θα κινήσει τη διαδικασία και ότι είναι υπεύθυνο για

το δάσος. Με τι μέσα; Εκείνος που έχει τη γνώση, την εμπειρία και το προσωπικό να είναι η Πυροσβεστική, να είναι κάτω από την Πυροσβεστική όλοι και την κρίσιμη ώρα να δώσει τις οδηγίες».  

Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών και Τμήμα Δασών εξέδωσαν ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις.

Η ανακοίνωση τους Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών

Καταδικάζουμε ως Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών την απαράδεκτη και ντροπιαστική δήλωση του Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία, στο Μεσημέρι και Κάτι στο Μιχάλαρο για την αναφορά του προς το Τμήμα Δασών και τους Δασοπυροσβέστες.

Εν ενέργεια 4 θητείες Βουλευτής και δεν έχει αντιληφθεί πραγματικά την Διαφορά του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  Δύο Υπηρεσίες που για όλους εμάς φέρουν μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού για το τεράστιο έργο που επιτελείται και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν σε κάθε κρίση που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Αν μέσα σε τόσες θητείες δεν έχουν κάποιοι αντιληφθεί το πιο απλό πράγμα τότε αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε πραγματικά σε ένα παρακράτος.

Το Τμήμα Δασών και ο Διευθυντής τους κος Ιεζεκιήλ και όλοι οι Δασοπυροσβέστες κύριε Κουλία σε ενημερώνουμε δημόσια ότι έχουν τον εξοπλισμό, σε μια πυρκαγιά απλώνουν χιλιόμετρα λάστιχα για να φτάσουν την πυρκαγιά σε δύσβατα εδάφη, έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση , τα οχήματα και την τόλμη να ορθώσουν Ανάστημα μπροστά σε κάθε πύρινη λαίλαπα κινδυνεύοντας τις ζωές τους για να σώσουν ότι σώζεται σε ένα εφιάλτη πυρκαγιάς.

Αλλά που να γνωρίζετε τι εστί πυρκαγιά αφού μόνο πίσω από το τηλέφωνο σας και την τηλεόραση γνωρίζετε για αυτά.

Αντί να αναφέρεστε σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση σε Αεροπλάνα Πυρόσβεσης και ενίσχυση με όλα τα απαραίτητα που τυχόν να χρειάζονται οι Δασοπυροσβέστες μιλάτε χωρίς να γνωρίζετε καθόλου  ότι δεν έχουν την ικανότητα και τα μέσα. Σας διαβεβαιώνουμε γιατί τους ζούμε και τους βλέπουμε καθημερινά σε κάθε πύρινη λαίλαπα ότι αν δεν ήταν αυτοί οι άνθρωποι σήμερα θα  ζούσαμε στιγμές τρόμου σε όλη την χώρα μας. Οι Δασοπυροσβέστες δίνουν ώρες μάχης με τεράστια μέτωπα πυρκαγιάς χωρίς να διστάσουν το παραμικρό.

Το ελάχιστο που οφείλεις σε όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες είναι να παραιτηθείς με ένα μεγάλο Δημόσιο Συγγνώμη προς όλους τους.

Ως Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών  ζητούμε εμείς ταπεινά ένα δημόσιο συγγνώμη σε όλους τους ήρωες Δασοπυροσβέστες μας που δίνουν τα πάντα σε μια πυρκαγιά για να την σταματήσουν και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αναγνωρίσει ο καθένας την τεράστια συνεισφορά τους και να τους δοθεί όλος ο Σεβασμός ο οποίος τους αξίζει πραγματικά.

Το Τμήμα Δασών παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του

Με αφορμή τις πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις που έγιναν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το Τμήμα Δασών, δηλώνουμε ότι το Τμήμα  παραμένει προσηλωμένο στην αποστολή του με πρώτιστο στόχο την προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές και εξαντλεί κάθε νόμιμο μέτρο τόσο για την σωστή και επαρκή στελέχωση του σε προσωπικό,  όσο και για την επάρκειά του σε θέματα εξοπλισμού.

Ακρογωνιαίος λίθος του Τμήματος Δασών είναι το προσωπικό του το οποίο με την ανδρεία, το ζήλο, τη μαχητικότητα, την αυταπάρνηση και την επαγγελματικότητά του καλείται καθημερινά να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να προστρέξει άμεσα στο κάλεσμα για κατάσβεση πυρκαγιών.

Είναι τουλάχιστον ατυχείς και απαράδεκτοι οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν για το Τμήμα Δασών, ακόμη και από επίσημα χείλη. Το Τμήμα Δασών έχει θρηνήσει νεκρούς και τραυματίες  στις μάχες κατά των πυρκαγιών. Πρόκειται για ήρωες εν καιρώ ειρήνης, τη μνήμη των οποίων όλοι μας πρέπει να τιμούμε.

Η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών περιλαμβάνει επίπονη και κοπιαστική εργασία σε δύσκολες και απότομες βουνοκορφές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη την ασφάλεια του προσωπικού.

Το Τμήμα Δασών διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας την αποστολή του σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και τους πολιτικούς του προϊστάμενους.

Τελειώνοντας, τονίζουμε ότι οι πυρκαγιές είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας και  καλούμε όλους σε συστράτευση με το Τμήμα Δασών για την προστασία του Εθνικού μας πλούτου.

Διαβάστε επίσης: Παραχώρηση κατά χάριν οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από πυρκαγιές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφοδρές, Κουλία Να,sfodres, koulia na