Σφοδρή αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή- Σωκράτη Χάσικου

Τα στοιχεία που αφορούν τους αριθμούς πολιτογραφήσεων ζητεί η Βουλή από την Κυβέρνηση, παρά την άρνησή της, λόγω της γνωμάτευση της Επιτρόπου Προστασίας δεδομένων, που απαγορεύει την κατάθεσή τους. 

  Πράγμα, που προκάλεσε την αντίδραση των μελών της επιτροπής, πλην των βουλευτών του ΔΗΣΥ, τα οποία θα αποστείλουν επιστολή στην επίτροπο, που θα της ζητούν τους λόγους που θεωρεί ότι είναι παράνομο.

   Ενώπιον της επιτροπής ελέγχου τέθηκε η ειδική έκθεση για τα χρυσά διαβατήρια του Γενικού Ελεγκτή, η οποία καταπιάνεται

με δύο υποθέσεις.

Η μία, αφορά τις 18 πολιτογραφήσεις του καζίνου και η άλλη, τις 64 πολιτογραφήσεις που έγιναν την περίοδο 2014 μέχρι τον Μάϊο του 2017.

 Και στις δύο υποθέσεις καταγγέλλει τους πρώην Υπουργούς Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο και Κωνσταντίνο Πετρίδη για κατάχρηση εξουσίας, αλλά και για τον πρώτον ότι επί υπουργίας του εισήχθη η πρόνοια παραχώρησης διαβατηρίων σε διευθυντικά στελέχη.

 Ο Σωκράτης Χάσικος, αποκρούει τις κατηγορίες και με επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Ο,τι αφορά τα σημερινά επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ. Ας κάνει λίγη υπομονή ο κ. Γενικός Ελεγκτής να βγει το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής. Η εταιρεία Wargaming, διότι περί αυτής πρόκειται, πληρούσε όλα τα κριτήρια του νόμου και των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ουδεμία χάρη ή παραχώρηση έγινε όπως δεν έγινε σε κανένα. Ελλιπής και επιπόλαιη  η έρευνα του, με άκρως επικίνδυνες συνέπειες για την οικονομία».   

Διαβάστε επίσης: Χάσικος: Απάντησε με καταρριφθείσες καταγγελίες στον Γενικό Ελεγκτή

Η πλειοψηφία των κομμάτων απαιτεί την παραχώρηση των στοιχείων στον Γενικό Ελεγκτή.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, είπε ότι «Αρνούνται πλέον την πληροφόρηση όχι μόνο στον Γενικό Ελεγκτή, αλλά και στο κοινοβούλιο».

Από την άλλη, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, είπε ότι «όσο και αν κουράστηκε ο κόσμος να τα ακούει, πρέπει να προσέξει την ουσία και τις λεπτομέρειες των κομματικών ή, καλύτερα, των κυβερνητικών παιγνίων».

Από πλευράς ΔΗΣΥ, η Αννίτα Δημητρίου, είπε ότι «τον ρόλο της ολοκληρωμένης προσέγγισης, τον έχει αναλάβει η ερευνητική επιτροπή κατόπιν γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα».

Τέλος, ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε ότι η νομιμότητα υπερέχει όλων και πρέπει να καθαρίσει ο στάβλος των πολιτογραφήσεων, ενώ ο  Γιώργος Περδίκης, κατήγγειλε τους κυβερνώντες, ότι πλέουν σε πελάγη παρανομίας.  

Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες Γενικού Ελεγκτή και απαντήσεις ΥΠΕΣ για πολιτογραφήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα