Σημαντική η "κυβέρνηση" στην εφαρμογή συμφωνίας,λέει ο Έιντε

Ζητήματα που έχουν τεθεί στις συνομιλίες συζήτησε με τον ψευδοπρωθυπουργό Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν στα κατεχόμενα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε λέγοντας ότι η ψευδοκυβέρνηση είναι σημαντική από πολλές απόψεις όσον αφορά την εφαρμογή μιας συμφωνίας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που διήρκεσε μία ώρα και έγινε στο “πρωθυπουργικό γραφείο”, ο κ. Έιντε ανέφερε ότι συζήτησαν για τις εξελίξεις στις συνομιλίες, έθεσε το θέμα της ανάγκης για κάποια στήριξη

και συγκεκριμένα ζητήματα, για τα οποία χρειάζεται προετοιμασία σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή τους και "στα οποία οι δύο διοικήσεις θα πρέπει να εργαστούν".

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διευθετήσεις που αφορούν τον Τύπο στη Ελβετία, ο κ. Έιντε είπε ότι ο Τύπος είναι ευπρόσδεκτος, θα υπάρχει ένα κομμάτι που θα είναι ανοικτό προς τον Τύπο, σημειώνοντας ότι την έναρξη της φάσης αυτής θα τελέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ. Ο Τύπος, ανέφερε, θα είναι κοντά και όχι εκεί που θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις.

Απαντώντας δε σε άλλη ερώτηση, είπε ότι οι δύο ηγέτες θα αποφασίσουν κατά πόσο θα μιλήσουν ή όχι στον Τύπο όταν θα είναι στην Ελβετία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα