Σήμερα στην Άγκυρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα κατόπιν προσκλήσεως του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στη 13.00 η ώρα και τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν θα είναι σχετικά με τη Λιβύη, διμερείς σχέσεις και οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Σύμφωνα

με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δύο θα είναι τα θέματα που θα θέσει ενώπιον του Ταγίπ Ερντογάν ο Ιταλός πρωθυπουργός. Πρώτον, τη σύσταση ενός τριμερούς μηχανισμού μεταξύ Ιταλίας-Τουρκίας και Ρωσίας για τον έλεγχο της κατάστασης στη Λιβύη και δεύτερον την εγκατάσταση στη χώρα της βόρειας Αφρικής, που πλήττεται από εμφύλιο, ειρηνευτικής δύναμης της Ε.Ε. για την επίβλεψη της ανακωχής που ενδέχεται να υπογραφεί σήμερα στη Μόσχα μεταξύ Σάραζ-Χαφτάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που συνομίλησε με τον Ιταλό ομόλογό του το Σαββατοκύριακο εξέφρασε ήδη τη στήριξη της Τουρκίας προς τη σύσταση του τριμερούς μηχανισμού.

Στο μεταξύ, ο τουρκικός τύπος σήμερα πανηγυρίζει για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, υποστηρίζοντας ότι λόγω Τουρκίας σταμάτησαν να ηχούν τα όπλα στην Τρίπολη.

Χαρακτηριστικά κάποια πρωτοσέλιδα:

Γενί Σαφάκ

«Σε 7 ημέρες υπήρξε αποτέλεσμα. Χάρη στις προσπάθειες της Τουρκίας σταμάτησαν να ηχούν τα όπλα στη Λιβύη»

Σαμπάχ

«Διπλή επιτυχία της Τουρκίας στην κατάπαυση πυρός»

Ακσάμ

«Η διπλωματία των ηγετών απέδωσε καρπούς»

Keywords
Τυχαία Θέματα