Σκληραίνει τη στάση της η Αθήνα για το θέμα του Σκοπιανού

Η πρόταση της σκοπιανής πλευράς για την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» έφερε τα «πάνω-κάτω» στη διπλωματική διελκυστίνδα του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων και εκ πρώτης φαίνεται να αιφνιδίασε την κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία αρχικά είδε με καλό μάτι την πρόταση και σε δεύτερο στάδιο της απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ήδη, έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των

υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ για τις 24 Μάϊου στη Νέα Υόρκη μαζί με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον Μάθιου Νίμιτς, στον οποίου και θα θέσουν τους νέους σκοπέλους.

Τόσο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όσο και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, σε νέες δηλώσεις τους επέμειναν σε αυτό το σενάριο με τον μεν πρωθυπουργό να καλεί την Ελλάδα να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη πρόταση για την ονομασία της χώρας του και τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι θα παραιτηθεί αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

Και οι δύο ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα, πάντως, Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Για το ζήτημα ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, παρακολουθεί στενά τα θέματα των Βαλκανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα