Σκληρή κριτική ΓΓ ΑΚΕΛ στον ΠτΔ – Η απάντηση Αναστασιάδη

Σκληρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαπέλυσε από το βήμα του 22ου συνεδρίου του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού. «Δε θα ρίξω λάδι στη φωτιά» απάντησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κάνοντας ωστόσο λόγο για μηδενιστική κριτική και μηδενιστικές επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο άρχισε στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και εκπροσώπων κομμάτων του εξωτερικού.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του Α. Κυπριανού ΕΔΩ

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Κυπριανού προειδοποίησε τον ΠτΔ ότι η παρουσία του δεν θα τον αποτρέψει από του να ασκήσει σκληρή αλλά πολιτισμένη όπως είπε, κριτική για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δίχως, όπως είπε, να «υπαινισσόμαστε ότι η κρίση άρχισε μόλις τότε». Ωστόσο, πρόσθεσε, όσα συμφώνησε η κυβέρνηση του με την τρόικα είχαν ως συνέπεια, την οικονομική ύφεση με βαρύτατες συνέπειες για το λαό

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, η οικονομική εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου γίνεται ολοένα και πιο ζοφερή, τα σκάνδαλα, οι ιστορίες διαπλοκής και διαφθοράς και ο εξευτελισμός των θεσμών εντείνονται, δίνοντας την εντύπωση πως η κατάσταση δεν έχει σταματημό.

«Η κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο συχνά θυμίζει πολεμικό τοπίο», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για κυβερνητική αλαζονεία , συνθήματα και κοκορομαχίες σε μια περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να υπήρχε ελάχιστη συναίνεση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ο Άντρος Κυπριανού, επαναρχίζουν επιτέλους οι διαπραγματεύσεις, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνο το ΑΚΕΛ.

ΠτΔ: "Δε θα ρίξω λάδι στη φωτιά"

Ο Πρόεδρος Aναστασιάδης αποχώρησε λίγο αργότερα, φανερά ενοχλημένος από τα όσα ακούστηκαν.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του Άντρου Κυπριανού, Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι ο τόπος χρειάζεται την ενότητα και τη συνεργασία όλων μας.

«Άκουσα ότι θα ήταν με πολύ πολιτισμό που θα γινόταν. Διερωτώμαι αν δεν υπήρχε και ο πολιτισμός τι θα άκουα. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να βάλω λάδι στη φωτιά και να δημιουργήσω συνθήκες αντιπαράθεσης».

Ο τόπος, πρόσθεσε ο Πρόεδροςω«θέλει και χρειάζεται την ενότητα, τη συνεργασία όλων μας. Η καλόπιστη κριτική πάντοτε είναι καλοδεχούμενη και πιο πειστική. Η μηδενιστική κριτική και ιδιαίτερα οι μηδενιστικές επιθέσεις δεν νομίζω να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τίποτα πέραν αυτού».

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο του συνεδρίου βρίσκονται οι καταστατικές αλλαγές και η εκλογή, την Κυριακή, της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα αναδείξει το νέο ΓΓ. Οι κάλπες θα στηθούν το απόγευμα του Σαββατου για τους συνέδρους και την Κυριακή το πρωί για τα 105 στελέχη που θα αναδείξουν το νέο ΓΓ του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα