Σκότωσαν και πέταξαν σε λίμνη φοιτητή στα κατεχόμενα

Η σύλληψη έξι ατόμων για τα επεισόδια εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα» και οι διεργασίες για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» από τον Ερχιουρμάν, είναι τα κύρια θέματα τα οποία προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Αναφορά γίνεται και στην ανακάλυψη πτώματος στις όχθες λίμνης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, στην κατηγορία εναντίον ιατρού ότι οδήγησε στον θάνατο 71χρονη ασθενή και στην παραίτηση του ηγέτη του Κόμματος της Αναγέννησης Ερχάν Αρικλί.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική),

με τίτλο «Οι ήρωες του λιντσαρίσματος στη φυλακή», γράφει ότι έξι άτομα συνελήφθησαν από την «αστυνομία» για τα επεισόδια εναντίον της εφημερίδας και κατά την προσαγωγή τους σε «δικαστήριο» στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο «δικαστής» αποφάσισε την προσωποκράτησή τους μέχρι την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης. Η εφημερίδα αναφέρει, ακόμα, ότι στο προαύλιο του «δικαστηρίου» ήταν και οι «βουλευτές» του κόμματος της Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί και Μπερτάν Ζάρογλου, για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες. Γράφει, ακόμα, ότι ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν απέτυχε στον σχηματισμό «κυβέρνησης», παρέδωσε την εντολή στον ηγέτη των Τ/κ, ο οποίος την έδωσε στον ηγέτη του ΡΤΚ Ερχιουρμάν, ο οποίος άρχισε ήδη τις διεργασίες για την κατανομή των «υπουργείων». Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Στον Ερχιουρμάν ανατέθηκε το καθήκον (για σχηματισμό)», γράφει ότι την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» έλαβε από τον ηγέτη των Τ/κ ο ηγέτης του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις του ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, μετά την αποτυχία σχηματισμού «κυβέρνησης», ο οποίος είπε ότι τα άλλα κόμματα σχημάτισαν «συνασπισμό» λόγω του φόβου τους μετά την επιτυχία του δικού του κόμματος. Προβάλλει, ακόμα, τη δολοφονία του 28χρονου φοιτητή από τη Νιγηρία, υπόθεση για την οποία συνελήφθησαν ήδη τρία άτομα και αναζητούνται άλλα πέντε.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Εντάξει το υπουργικό», γράφει ότι αμέσως μετά την ανάθεση στον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχιουρμάν της εντολής σχηματισμού «κυβέρνησης» από τον Τ/κ ηγέτη, άρχισαν οι φήμες για τα «υπουργεία» και τους υποψήφιους «υπουργούς». Γράφει αλλού ότι έξι άτομα συνελήφθησαν και άλλα εννέα αναζητούνται από την «αστυνομία» σχετικά με τα γεγονότα εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα». Αναφέρεται, ακόμα, στην ανακάλυψη της σορού 28χρονου Νιγηριανού σε όχθη λίμνης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ο οποίος δολοφονήθηκε, ενώ ήδη τρία άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Έξι διαδηλωτές στη φυλακή», αναφέρεται στη σύλληψη έξι ατόμων σχετικά με τα επεισόδια εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα» και γράφει ότι χθες παρουσιάστηκαν ενώπιον «δικαστηρίου», το οποίο αποφάσισε την κράτησή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία θα γίνει εντός ενός μηνός. Γράφει, ακόμα, ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 28χρονος Νιγηριανός φοιτητής, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε λίμνη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από οκτώ άτομα. Η σορός εντοπίστηκε χθες το απόγευμα από δύο παιδιά. Αλλού αναφέρει ότι ο θάνατος από εσωτερική αιμορραγία της 71χρονης Βρετανίδας στην κατεχόμενη Λάπηθο τελικά οφείλεται σε ιατρική αμέλεια και ιατρικά λάθη του θεράποντος ιατρού της.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δικαστής: Αδικήματα τα οποία επισύρουν ισόβια», αναφέρεται στην προσαγωγή έξι υπόπτων, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια εναντίον της «Αφρίκα» στις 22 Ιανουαρίου, με τον «δικαστή» να αναφέρει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι έξι ύποπτοι επισύρουν ποινή ισόβιας φυλάκισης. Αναφέρεται σε μια περίπτωση οικογένειας με πέντε ανήλικα παιδιά και την έκκληση προς την «κυβέρνηση» από τους γονείς για οικονομική βοήθεια. Προβάλλει, ακόμα, τις διεργασίες των κομμάτων τα οποία θα συμμετέχουν στην «κυβέρνηση», η οποία αναμένεται, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΡΤΚ Ερντογάν Σοκαρίν, να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα