Σ.Κυριακίδου: Να μην δημιουργούμε πανικό-Τηλεδιάσκεψη από υπουργούς

Για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την τηλεδιάσκεψη υπουργών που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή  μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.


«Η σημερινή ενημέρωση που έχουμε για τις χώρες της ΕΕ είναι ότι οι αριθμοί είναι αναλλοίωτοι. Έχουμε 24 περιστατικά επιβεβαιωμένα σε επτά κράτη-μέλη. Παρακολουθούμε στενά  την κατάσταση, διότι είναι μια κατάσταση που μεταβάλλεται και δεν πρέπει να δημιουργούμε

πανικό αλλά να στηριζόμαστε στις πληροφορίες μας, βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα».

Η κα Κυριακίδου τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα καθησυχασμού. «Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και καθημερινά έχω ενημέρωση για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στα κράτη-μέλη. Είχα επικοινωνία με όλους τους Υπουργούς των χωρών όπου εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι τα συστήματα υγείας είναι σε θέση να ανταποκριθούν όταν θα υπάρχουν κρούσματα».

Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε την Παρασκευή να υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των αναπληρωτών υπουργών υγείας ή των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα