Στα «χαρακώματα» ξανά Προεδρικό και ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

Στα χαρακώματα βρέθηκαν και πάλι Προεδρικό και ΑΚΕΛ με αφορμή το Κυπριακό.

Το έναυσμα της νέας αντιπαράθεσης έδωσε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφάνου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πείσει τον Γ.Γ του ΟΗΕ ότι έχει την πολιτική βούληση για να εμπλακεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Αυτούσια

η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ:

«Ανεξαρτήτως της σύγχυσης και των ερωτηματικών που προκάλεσε ο κ. Αναστασιάδης με τις αντιφατικές δηλώσεις του για τη βάση λύσης του Κυπριακού, ενόψει της κρίσιμης επίσκεψης της κ. Λούτ στην Κύπρο την ερχομένη Τετάρτη, ο Προέδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να επικεντρωθεί στο μείζον θέμα της περιόδου. Αυτό είναι, μέσα από τις ενέργειες, τις πρωτοβουλίες και τις τοποθετήσεις του -που πρέπει να είναι ξεκάθαρες- ο Πρόεδρος πρέπει να πείσει τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε ότι έχει την πολιτική βούληση και ότι είναι έτοιμος να εμπλακεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις πάνω στο πλαίσιο συμπερασμάτων του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Επιτέλους θα πρέπει να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση ο Προέδρος της Δημοκρατίας».

Η σχετική δήλωση δεν έμεινε αναπάντητη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου ο οποίος απάντησε στο ΑΚΕΛ ως εξής:

«Σε μια ακόμα ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ δοκιμάζει να ελέγξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας ότι «πρέπει να πείσει τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. ότι έχει την πολιτική βούληση και ότι είναι έτοιμος να εμπλακεί σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις πάνω στο πλαίσιο συμπερασμάτων του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε.»

Λίγη ώρες πριν την παρέμβαση του ΑΚΕΛ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Α.Τσίπρας επαναλάμβανε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στις προσπάθειες και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και του ίδιου του Προέδρου Αναστασιάδη για επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Διότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας

- και άκουσε σήμερα το πρωί την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 3η Ευρω-αραβική Σύνοδο και την αναφορά του σε ανάγκη μιας λύσης που «θα μετατρέψει την Κύπρο σε ένα λαμπρό παράδειγμα εθνοτικής, πολιτιστικής, θρησκευτικής και γλωσσικής συνεργασίας μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος σταθερότητας στην περιοχή» στη βάση των αποφάσεων του Ο.Η.Ε.

- και έχει υπόψη την αναφορά του ίδιου του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. στην πρόσφατη έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την ετοιμότητα του Προέδρου για διαπραγμάτευση στη βάση του Πλαισίου του με τις έξι παραμέτρους και την επιδίωξη συμφωνίας στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Η.Ε.

- και γνωρίζει από πρώτο χέρι την αδιαλλαξία που έδειξε η Τουρκία τόσο κατά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, όσο και στο διάστημα που έχει διαρρεύσει έκτοτε.

Αξιοπερίεργο είναι ότι το ΑΚΕΛ δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίον η Τουρκία οδήγησε σε αδιέξοδο τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, τα όσα διαρκώς προτάσσει έκτοτε, παρασπονδώντας σε σχέση με τις καθιερωμένες γραμμές λύσης του Κυπριακού από τον Ο.Η.Ε. και τις δυσκολίες που εκ των πραγμάτων δημιουργούνται για τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα