Στα χέρια των ειδικών ιατρών την Τετάρτη η νέα πρόταση ΟΑΥ

Στα χέρια των ειδικών ιατρών θα δοθεί μεθαύριο Τετάρτη- μια βδομάδα πριν την έναρξη εφαρμογής του ΓΕΣΥ- η νέα αναθεωρημένη πρόταση του ΟΑΥ.

Ο Σύμβουλος τους Υπουργού Υγείας, για θέματα ΓΕΣΥ, Γιώργος Ποταμίτης, ανέφερε στο Σίγμα πως στη διαμόρφωση της νέας πρότασης αν και δεν συμμετείχε το θεσμικό όργανο των γιατρών, συμμετείχαν ανεπίσημα άλλοι γιατροί και πρόεδροι επιστημονικών εταιριών.

«Η νέα πρόταση περιλαμβάνει αύξηση των

αμοιβών στα επίπεδα των ασφαλιστικών εταιρειών κάποιες φορές λιγότερα και κάποιες περισσότερα, έγιναν διορθώσεις και βελτιώσεις», ανέφερε ο Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Γιώργος Ποταμίτης.

«Εμείς είχαμε στείλει επιστολή και ζητούσαμε να δοθούν τιμές στα επίπεδα των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά μας αρνήθηκαν», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ποταμίτη, οι σημερινές κόκκινες γραμμές για τον ΠΙΣ, αύριο, με την εξέλιξη του ΓΕΣΥ, θα μπορούν να τεθούν προς συζήτηση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, "ο διάλογος με τον ΟΑΥ δεν είχε ουσία να συνεχίσει όταν αυτός απέρριψε βασικές αρχές του σχεδιασμού και του σφαιρικού προϋπολογισμού ακόμα και σε επίπεδο υπολογισμού των αμοιβών των γιατρών και μας εκπλήττει πως δίνεται η εντύπωση ότι ελλείψει διαλόγου παρουσιάζονται τρίτοι ως διαμεσολαβητές πιο ικανοί από το θεσμικό όργανο".

Την ίδια ώρα ανοιχτή παραμένει η πληγή στα κρατικά νοσηλευτήρια από την φυγή τουλάχιστον 25 γιατρών μέχρι στιγμής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στις Πρώτες Βοήθειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα