Στα κομματα το πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου

Το πλαίσιο σε σχέση με τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, κοινοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του θεσμού, η πρόταση περιλαμβάνει σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, "πρωτόκολλο εμπιστευτικότητας".

Σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν κάθε δυνατότητα να εκφράζουν τις θέσεις που οι ίδιοι πρεσβεύουν, όχι όμως θέσεις άλλων, ή τι συζητείται, ή να δημοσιοποιούν έγγραφα.

Στο Εθνικό Συμβούλιο θα μετέχουν από μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων και οι συζητήσεις θα εστιάζονται σε

θεματικές.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της ΚΔ, επιθυμεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Εθνικό Συμβούλιο και υπενθύμισε ότι όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου σε κάποια φάση έχουν μιλήσει αρνητικά για τον τρόπο λειτουργίας και για τα αποτελέσματα του Εθνικού Συμβουλίου .

Επομένως συνέχισε, χρειάζονταν αυτή η πρωτοβουλία από πλευράς του Προέδρου, σημειώνοντας πως για να διασφαλισθεί και να επιτευχθεί η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη θέματα που άπτονται της εμπιστευτικότητας , του αριθμού συμμετοχής εξηγώντας ότι όσο πιο μικρός ο αριθμός τόσο πιο παραγωγικός μπορεί να γίνει ένας διάλογος καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των θεμάτων που συζητούνται στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ Χριστουδουλίδης , ανέφερε , πως θα πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη εισήγηση επί των κεφαλαίων που θα συζητούνται στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κόμματα θα ανταποκριθούν το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκαλέσει σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα