Σταδιακή αποκατάσταση κουρεμένων από την Κυβέρνηση

Τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για σταδιακή αποκατάσταση των θυμάτων της οικονομικής καταστροφής του 2013, αναμένεται να αποκαλύψει ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης που θα παραχωρήσει στις 12.00.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης, αποφάσισε τη σταδιακή και σε βάθος χρόνου μερική κάλυψη των απωλειών που είχαν οι κουρεμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτο στάδιο, το σχέδιο θα δίνει έμφαση στους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας,

αλλά και της Τράπεζας Κύπρου, των οποίων οι καταθέσεις τους μετατράπηκαν σε μετοχικό κεφάλαιο.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ενταχθούν και άλλες ομάδες που επηρεάστηκαν από την τραπεζική κρίση, όπως οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφων και οι πρώην μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου.

Αν και ο ΥΠΟΙΚ αναμένεται να αποσαφηνίσει σήμερα τις προθέσεις της κυβέρνησης, το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Δευτέρα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Το θέμα είχε συζητηθεί στο τέλος Οκτωβρίου στη Βουλή, με αφορμή τη σχετική πρόταση του ΔΗΣΥ και της Συμμαχίας Πολιτών για τη δημιουργία Ταμείου αποζημίωσης.

Οι πολιτικές δυνάμεις είχαν συμφωνήσει να επανέλθουν στο θέμα, παρουσία και του ΥΠΟΙΚ, μόλις γίνουν γνωστές οι σκέψεις της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα