Σταθερή στήριξη αρχών για Κυπριακό από ΔΣΟ λένε βουλευτές

Τις ευχαριστίες τους προς τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) εξέφρασαν Κύπριοι βουλευτές για τη σταθερή στήριξη αρχών που τηρεί σ’ ότι αφορά στο Κυπριακό πρόβλημα, ενώ στηλίτευσαν την επιθετική και απροκάλυπτη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι όλων σχεδόν των γειτονικών της χωρών.


Οι βουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν χθες, Δευτέρα, στην κοινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της ΔΣΟ, στη Βηρυτό, τόνισαν παράλληλα το γεγονός της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς

στα κατεχόμενα, από τουρκικά στρατεύματα, εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, εκ μέρους Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετείχαν οι βουλευτές Άγγελος Βότσης (επικεφαλής), Κώστας Κωσταντίνου, Ηλίας Μυριάνθους και Ευανθία Σάββα.

Προστίθεται ότι κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Βότσης προέβη σε ενημέρωση αναφορικά με την κυπριακή συμβολή στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η επέτειο της ίδρυσης της ΔΣΟ. Ιδιαίτερα σημείωσε την απόφαση της Συνέλευσης για δημιουργία Μόνιμου Παρατηρητηρίου Παραβιάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ορθοδόξων Χριστιανών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα