Σταυρινίδης: Αναμενόμενη η αντίδραση του Moody’s για ΣΚΤ

Αναμενόμενη χαρακτήρισε στο SIGMA την κίνηση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody’s να αναθεωρήσει τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα με αβέβαιη κατεύθυνση, ο Διευθυντής Στρατηγικής της τράπεζας Γιάννος Σταυρινίδης.

Μιλώντας μετά το πέρας διάσκεψης στην Σχολή Οικονομικών Επιστημών

και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κος Σταυρινίδης, ανέφερε ότι η διοίκηση γνώριζε την εν λόγω πρόθεση, τοποθετώντας την αντίδραση του οίκου στο γενικότερο κλίμα όσων έγιναν για την προσέλκυση επενδυτή.

Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει υποβάθμιση των καταθέσεων αυτών καθαυτών, αλλά ούτε της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας τα οποία παραμένουν ως είχαν και σημείωσε ότι η αισιοδοξία παραμένει στον Συνεργατισμό για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, καθώς οι υποψήφιοι είναι στην διαδικασία εξέτασης όλων των διαθέσιμων επιλογών που αφορούν ανακεφαλαιοποιήση του Συνεργατισμού και στο «καλό» και το «κακό» δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Ασφαλείς πληροφορίες του SIGMA αναφέρουν ωστόσο ότι η μεγαλομέτοχος εταιρία της Ελληνικής Τράπεζας, Third Point, δεν είναι στους ενδιαφερόμενους επενδυτές στον Συνεργατισμό. Παρά ταύτα, η Ελληνική Τράπεζα παραμένει στους ενδιαφερόμενους για το "καλό" κομμάτι του Συνεργατισμού, το οποίο περιλαμβάνει τα εξυπηρετούμενα δάνεια και τις καταθέσεις.

Στην εκδήλωση, οι επικεφαλής των τριών μεγάλων συστημικών τραπεζών πάντως συμφώνησαν ότι το κυριότερο πρόβλημα του τραπεζικού τομέα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, να ανοίξει ο διάλογος για αναπροσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου, κυρίως όσον αφορά στις εκποιήσεις, ώστε η διαδικασίες να γίνουν ταχύτερες και πιο αποδοτικές.

Τέλος, υπογράμμισαν τη σημαντικότητα του νομοσχεδίου για τις τιτλοποιήσεις δανείων, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα