Σταύρου: Οι αυξήσεις στον προϋπολογισμό της Ένωσης και ο αντίκτυπος στην Κύπρο

Για το ζήτημα της κατάργησης του βέτο μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Ελένη Σταύρου. Η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή τόνισε ότι «είμαστε εναντίον της κατάργησης του βέτο γιατί συμφωνούμε με όλους που λένε ότι είναι ένα υπερόπλο για τα μικρά κράτη. Δεν έχουμε και πολλά όπλα τα μικρά κράτη, ειδικά εμείς που είμαστε και ημικατεχόμενοι».

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ η ευρωβουλεύτρια είπε πως ολοκληρώθηκε ο τρίλογος.

«Ως ευρωκοινοβούλιο και με τις νέες ανάγκες που προέκυψαν λόγω πολέμων και φυσικών καταστροφών

καταφέραμε και ζητήσαμε 700 εκατομμύρια περισσότερα. Καταφέραμε να πάρουμε ένα σεβαστό ποσό λίγο πιο κάτω από τα 700 εκατομμύρια τα οποία πήγαν στην ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, στο Erasmus, σε πρόγραμμα για βία κατά των γυναικών. Κρατήσαμε υψηλά τα ποσά που λαμβάνει η Κύπρος για τους αγνοουμένους και για ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο προϋπολογισμός για την επιμήκυνση είναι μια αδυσώπητη μάχη. Κι αυτό γιατί ζητάμε κάτι, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάνει τον διαιτητή ανάμεσα σε εμάς και το Συμβούλιο. Μετά επιστρέφει και μας λέει τι δέχεται το Συμβούλιο και εμείς αντικρούουμε ή δεχόμαστε τις προτάσεις του. Συνήθως κρατάνε τα πουγκιά κλειστά όμως. Έχει τύχει να γίνεται τριήμερη συνεδρίαση. Φέτος τελειώσαμε μέσα σε 17 ώρες και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε αυξήσεις μέχρι τη ψήφιση του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της Ένωσης, τον Δεκέμβριο».

Σε αυτό το σημείο η κ.Σταύρου είπε πως ο ευρωβουλευτής είπε πως πρέπει να είναι ενημερωμένος.

«Εμείς είμαστε εκεί και πρέπει να παλέψουμε. Ειδικά εγώ που έχω τις οικονομικές επιτροπές, εκεί δίνονται οι μάχες. Χωρίς χρήματα δεν μπορούμε να μετουσιώσουμε τη σημασία της Ευρώπης στις χώρες».

Καταληκτικά η κ.Σταύρου ανέφερε ότι «ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται κάποιες φορές τη σημασία που πρέπει να δίνουμε στις Ευρωεκλογές γιατί και εμείς είμαστε στις χώρες μας μόνο 48 ώρες τη βδομάδα. Κάνουμε παρεμβάσεις, δελτία Τύπου για να ξέρει ο κόσμος τι κάνουμε και πώς επηρεάζεται η ζωή μας. Πολύ σημαντικά θέματα περνούν από το Ευρωκοινοβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα