Στην Αθήνα αναμένεται τη Δευτέρα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Ο κ. Μπρούνο Λε Μερ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Έλληνα ομόλογό του και τον διοικητή της ΤτΕ.

Τις προηγούμενες μέρες ο Μπρούνο Λε Μερ ολοκλήρωσε έναν μεγάλο κύκλο επαφών με κορυφαίους παράγοντες των δανειστών, και επιδιώκει την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, που θα έχει ως

κεντρικό άξονα την αναπτυξιακή διάσταση και θα κινείται -σύμφωνα με το περιβάλλον του- στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του χρέους.

Η επίσκεψη του Γάλλου ΥΠΟΙΚ πραγματοποιείται σε μια στιγμή, κατά την οποία σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης με την εκταμίευση της επόμενης δόσης να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι θεωρεί εφικτή την έξοδο της Ελλάδας, ίσως και φέτος.

Στο μεταξύ, ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών κατά το κλείσιμο της συζήτησης για τα προαπαιτούμενα χθες, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις 15 Ιουνίου θα κλείσει η νέα συμφωνία και θα έχει θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, αλλά και καλύτερη σαφήνεια για τον μηχανισμό στήριξης μετά το πρόγραμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα