Στην Κύπρο η διαταραχή Red Sea Trough–Τι χρειάζεται για μόνιμη αλλαγή ώρας

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ο οποίος μίλησε για την πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες, αλλά και την αλλαγή της ώρας.

Αρχικά ανέφερε ότι το πρωινό της Τρίτης μοιάζει με ανοιξιάτικο, τονίζοντας ότι απόψε και αύριο αναμένονται ελαφρές βροχές. «Θα είναι η πρώτη διαταραχή που θα φτάσει στην Κύπρο από την Ερυθρά θάλασσα. Είναι συστήματα τα οποία μπορούν να δώσουν ελαφρά

βροχή».

Τόνισε ότι το σύστημα βρίσκεται στην περιοχή του Ισραήλ και κινείται αργά προς την περιοχή της Κύπρου. Σημείωσε ότι μεσημεριανές και απογευματινές βροχές θα έχουμε και την Τετάρτη. Όσον αφορά τη θερμοκρασία ανέφερε ότι θα φτάσει τους 29 βαθμούς στο εσωτερικό.

Ο κ. Νικολαΐδης μίλησε και για το τριήμερο που έρχεται, τονίζοντας ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος με παροδικές νεφώσεις. «Δημιουργείται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ένα ωμέγα μπλοκ καθώς υπάρχει χαμηλή πίεση στον κεντρικό και βόρειο Ατλαντικό με χαμηλή πίεση στη Μεσόγειο και σχετικά ψηλή πίεση στην ενδιάμεση περιοχή».

Στη συνέχεια μίλησε για την αλλαγή της ώρας, αναφέροντας ότι το Τμήμα Μετεωρολογίας παρέχει στην επιτροπή που είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας όλες τις πληροφορίες που αφορούν το θέμα της αλλαγής στην ώρα. «Η σωστή ώρα είναι χειμερινή ώρα», είπε.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι για να ληφθεί μια απόφαση, χρειάζονται δεδομένα από τα τιμολόγια της αρχής ηλεκτρισμού, από τα τιμολόγια των Δήμων, μελέτες από τις ιατρικές υπηρεσίες για επιπτώσεις στην υγεία.

Ερωτηθείς αν η μόνιμη θερινή ώρα θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας, ανέφερε ότι αυτό πρέπει να το απαντήσει η Αρχή Ηλεκτρισμού μέσα από τα τιμολόγια της.

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει μια πίεση από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης σε σχέση με τις νότιες χώρες της Ευρώπης. «Η κάθε χώρα θα μπορούσε να υποστηρίξει τη δική της θέση».

Διαβάστε επίσης: Σήμα κινδύνου για πλημμύρες σε 38 περιοχές – Τα τρία σενάρια (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα