«Στην Κύπρο λήφθηκαν δραστικά μέτρα πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι στην Ισπανία»

Την καθημερινότητα του, μακριά από την πατρίδα και το σπίτι του, στην εποχή του κορωνοϊού σκιαγράφησε ο Γιον Γκαθτανιάγα, σε συνέντευξή του στη Mundo Deportivo.

Ακολούθως παρατίθενται όσα δήλωσε ο Ισπανός μέσος της ΑΕΛ στους συμπατριώτες του:

-Σου λείπει να είσαι στην πατρίδα αυτές τις μέρες;
-Χωρίς αμφιβολία, θα ήθελα να ήμουν εκεί, πιο κοντά στους δικούς μου ανθρώπους, αλλά θα πρέπει να περάσω αυτή την εμπειρία 5.000 χιλιόμετρα

μακρά. Είναι πιο εύκολο, όταν είσαι με τους δικούς σου. Οψόμεθα αν θα τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Κύπρος ήταν η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εμφάνισε κρούσματα. Ποια ήταν η αντίδραση;
-Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαμε κρούσματα, αλλά μόλις άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα, αμέσως σταμάτησαν τα πάντα. Άρχισαν να παίρνουν δραστικά μέτρα, κάτι που στην Ισπανία χρειάστηκε σημαντικά περισσότερο χρόνο να γίνει.

-Απαγορεύτηκε η είσοδος αλλοδαπών δίχως άδεια παραμονής. Ποια άλλα μέτρα λήφθηκαν;
-Μόλις μας έστειλαν email από την πρεσβεία ότι οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί από τις 21 Μαρτίου μέχρι και τις 30 Απριλίου. Κανένας δεν θα μπορεί να φύγει ή να εισέλθει στην χώρα. Παίρνουν αυστηρά μέτρα για να διαπιστώσουν, αν μπορεί να φτιάξει η κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται.

-Ποια είναι η κατάσταση στο κυπριακό πρωτάθλημα;
-Την περασμένη Πέμπτη σταματήσαμε τις προπονήσεις και όλα τα παιχνίδια έχουν αναβληθεί. Προσπαθούμε να κάνουμε προπόνηση στο σπίτι, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν μας είπαν ακόμη πότε θα αρχίσουμε.

-Εξαιρουμένης της κρίσης πώς αισθάνεσαι στη Λεμεσό;
-Είμαι χαρούμενος, δεν μετανιώνω που έφυγα στο εξωτερικό. Νιώθω σημαντικός στην ομάδα και είμαι ικανοποιημένος από ποδοσφαιρική άποψη. Η πόλη είναι πολύ καλή. Οι Κύπριοι, από κουλτούρα, είναι πολύ ήρεμοι και μετά την προπόνηση μπορούμε να πάμε το απόγευμα μια βόλτα με την οικογένεια, να κάνουμε ψώνια… Ζούμε ήρεμα και με άνεση.

-Αυτή η ηρεμία υπάρχει και στις κερκίδες;
-Οι οπαδοί ζουν έντονα το παιχνίδι. Πριν λίγα χρόνια υπήρχαν προβλήματα, συρράξεις σε ορισμένα παιχνίδια, και οι αρμόδιοι έβαλαν περιορισμό, καθώς απαιτείται κάρτα φιλάθλου για να μπεις στο γήπεδο. Αυτό εξόργισε πολύ κόσμο και ολοένα και λιγότεροι έρχονται στα παιχνίδια. Θα δούμε αν μπορεί να λυθεί με έναν τρόπο που να μπορούμε να έχουμε περισσότερο κόσμο δίχως επεισόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στην Κύπρο, Ισπανία,stin kypro, ispania