Στις φλόγες τυλίχτηκε σπίτι στο χωριό Φοινί στην επ.Λεμεσού

Σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες στο χωριό Φοινί, της επαρχίας Λεμεσού. Οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο μετά από μια μάχη δυο ωρών με τις φλόγες.

Λίγα λεπτά μετά τις 15.30 κάτοικοι σπιτιού στο Φοινί, αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά με το τζάκι και την καμινάδα τους, με αποτέλεσμα το ξύλινης κατασκευής σπίτι να τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά μόνοι τους, μέχρι που κατάλαβαν ότι αυτό δε θα γινόταν εφικτό και αναγκάστηκαν γύρω στις 16.30

να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επικοινώνησε με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Βρετανών στο Τρόοδος, λόγω της κοντινής απόστασης, οι οποίοι αρνήθηκαν να παρέμβουν με την αιτιολογία ότι επεμβαίνουν μόνο όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Ανταποκρίθηκαν τελικά Πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού, τα οποία μετέβησαν στη σκηνή γύρω στις 17.15 και ξεκίνησαν να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το σπίτι έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, κυρίως στη σοφίτα αλλά και στο δεύτερο όροφο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην οροφή-καπνοδόχο του τζακιού. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν γειτονικά σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δεν υπήρξε κίνδυνος για απώλειες ζωών ή για τραυματισμούς, καθώς όλοι όσοι διέμεναν στο σπίτι είναι ασφαλείς.

Αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η αναγκαιότητα 24ωρης επάνδρωσης των Πυροσβεστικών Σταθμών, Μονιάτη και Ευρύχου, καθώς είναι πολύ σημαντικό να μπορούν οι αρχές να προστατεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, εγκαίρως. Καλό είναι να αναλογιστούμε τι θα συνέβαινε αν στο σπίτι είχαν εγκλωβιστεί άτομα και δεν προλάβαινε κανείς να φτάσει εγκαίρως στη σκηνή.

Keywords
Τυχαία Θέματα