Στις τσέπες των φοιτητών από αύριο η χορηγία

Στα χέρια των δικαιούχων θα βρίσκονται από αύριο οι φοιτητικές χορηγίες, καθώς ξεκινά η διαδικασία καταβολής τους από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, το οποίο ανακίνησε το ζήτημα μετά από σωρεία τηλεφωνικών παραπόνων για σοβαρή καθυστέρηση, το έμβασμα του Υπουργείου με το σχετικό κονδύλι που αφορά

στις πρώτες χορηγίες, εστάλη αργά χθες στην Κεντρική Τράπεζα και αναμένεται να καταβληθεί από αύριο στους λογαριασμούς των φοιτητών των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε από το Υπουργείο.

Η καθυστέρηση που υπήρξε στην καταβολή της χορηγίας, σύμφωνα με ανώτατους κύκλους του Υπουργείου, οφείλεται εν πολλοίς σε καθαρά διαδικαστικά ζητήματα που προέκυψαν από το σύστημα μηχανογράφησης που χρησιμοποιείται για την καταχώρηση και εξέταση των αιτήσεων.

Πλέον, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, κάθε περίπου μία με δύο εβδομάδες, οι φοιτητικές χορηγίες που εγκρίνονται θα κατατίθενται στους αντίστοιχους λογαριασμούς, σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης και εξέτασής τους.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αίτησης που αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2015-16, ήταν αρχικά η 31η Μαρτίου, ενώ μετά τη σχετική παράταση, διαμορφώθηκε στις 20 Μαΐου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις φέτος έχουν ξεπεράσει τις 22.000 στο σύνολό τους.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα